„Бършен“ ще бъде домакин на осмия кръг от Републиканския шампионат

"Вярвам, че през уикенда ще се получи много оспорвано състезание“, сподели кметът на община Сливен Кольо Милев

„Бършен“ ще бъде домакин на осмия кръг от Републиканския шампионат

За втори път през сезон 2014, град Сливен ще бъде център на мотокрос активността в България тази година. През идващият уикенд, мотополигон „Бършен“ ще бъде домакин на осмия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос във всички класове. Обилните дъждове през лятото не пожалиха и този, най-нов мотополигон в България, като за съжаление това отвори и много работа по възстановяването на самото състезателно трасе, която тече и в момента.

Въпреки тези логични трудности, Община Сливен и местните клубове, ангажирани в подготовката, са готови да приемат близо стоте състезатели от България, както и традиционните гости от съседните ни държави за предстоящото трето есенно състезание от националния шампионат в подножието на Сините Камъни.  С това  свое поредно домакинство на спортна проява, Община Сливен доказва, че работи успешно за каузата на спорта  на своята територия през последните години.

„Община Сливен помага на спорта. Искаме да осигурим подходяща среда за развитие за различните видове спорт. С федерацията по мотоциклетизъм се работи прекрасно. Вярвам, че през уикенда ще се получи много оспорвано състезание“, сподели кметът на община Сливен Кольо Милев.

Клас МХ65

Най- малките участници в шампионата, пропуснаха калната баня в Севлиево, но след това в Троян, отново показаха по-голямо желание да управляват своите мотоциклети, отколкото да извършват рутинните задължения преди първия учебен ден и направиха едно отлично състезание от северната страна на Балкана. Този път обаче, от южната страна, могат да се получат някой размествания след като лидерът в класирането Кристиян Иванов (Тексим моторспорт, КТМ, 265т.), претърпя неприятен инцидент с велосипед и не е в 100%-ва форма. Това разбира се дава шанс на Димитър Грозданов (МХ Рейсинг Симитли, КТМ, 225т.) и Ерай Хасан (Несебър Мото, КТМ, 208т.) да бъдат по-настоятелни в преследването на победата. Христиан Даков (Левски МХ Груп, КТМ, 195т.) отдавна чака своя момент да се качи на подиума, но пък трябва да постави в сметките си и непредсказуемият шанс за Виктор Нейчев (Тексим моторспорт, КТМ, 144т.).

Клас МХ85
Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ, 324т.) пропусна подиума през юни в Сливен поради технически проблем във втория манш и загуба от Жулиан Георгиев (Моторейсинг Варна, КТМ, 228т.), който тогава надделя над севлиевеца, така че за Халми е нужно до добави в колекцията си от първи места и победа на пистата в Бършен, по пътят към втората му титла в клас МХ85. Не са обаче никак малки шансовете на победителят от юнския Сливен - Алекс Димитров, (Велман Моторспорт, КТМ, 285т.)  и Момчил Иванов (Мото спорт Варна, КТМ, 268т.) които търсят пролука в защитата на Халми при всеки удобен момент от началото на шампионата.

Клас МХ2
Майкъл Иванов (Троян Мотор Спорт 01, КТМ, 300т.) пропусна първото сливенско гранд при, но бързо навакса в точките и в момента и в момента е окупирал първото място и при мъжете, и при младежите в клас МХ2 с 12 спечелени манша от 14 възможни до момента. След оттеглянето за след операционно възстановяване от страна на Валентин Роглев (Ридо Самоков, КТМ) и завръщането в шампионата на Георги Георгиев (Текстил рейсинг, Сузуки), задачата на Кристиян Ангелов (Мотошмиц рейсинг, Ямаха, 262т.) и Любомир Васев (Рейсинг Тийм Цочев, Ямаха, 257т.) стана по-трудна, но и по-интересна за публиката, като този път в схемата ще се намеси и Ивелин Манев (Мото спорт Варна, Сузуки, 147т.) който има голямо желание да докаже своите качества във първият си сезон на 250 кубикова машина.

Клас МХ1
Борбата в клас МХ1 на мотополигон Бършен, ще посрещне двата съотборници от Панчо рейсинг тийм -  Николай Йовчев (Хонда, 314т.) и Тодор Тотев (Хонда, 288т.) съответно на първа и втора позиция в шампионата. При липсата на двата им основни конкурента Адриан Радуца и Християн Илиоски, реално погледнато шанс за подиумно класиране в Сливен имат другите двама български пилоти – Калоян Илиев (Рейсинг Тийм Цочев, Ямаха, 239т.) и Денислав Ангелов (МСК Бяла Рейсинг, 219т.). Разбира с, подаването на заявки за участие е до 09:29 часа в съботния ден, така че все още не е ясно дали пък Радуца или Илиоски няма да решат да вземат участие…

Клас МХ
От началото на сезона, Райчев-Малинов-Гигов е една сериозна челна тройка в класирането на клас МХ, в която от време на време Мартин Тодоров всява определен смут, както може би ще се случи и в Сливен тази седмица. След троянското гранд при, участието на Атанас Петров (Литекс Ловеч Моторспорт КТМ, 204т.) е леко под въпрос имайки в предвид контузията му, но това пък дава шанс на останалите пилоти да се възползват от така създалата се ситуация. И все пак разликата между Юлиян Райчев (МСК Калабак 1969, Кавазаки, 297т.) и Веселин Малинов (Велман Моторспорт, Ямаха, 286т.) е само 11 точки, а Теодор Гигов (МСК Калабак 1969, Кавазаки, 249т) е успял до се откъсне от Мартин Тодоров (МСК Калабак 1969, Ямаха, 227т) с непретенциозните 22т. Какво ще случи в битката за трофея, ще разберем в Сливен, тази седмица.

За почитателите на мотоциклетния спорт, съботният ден ще бъде изпълнен както обикновено с тренировки и един манш за клас МХ, а в неделния ден традиционно ще определи победителите в Grand Prix Сливен 2014 г. официалното откриване на състезанието ще бъде в 10:30 часа на мотополигон Бършен, град Сливен.
Шесто място за Никола Цолов във Формула 3

В събота българинът завърши 13-и в спринта в Барселона

Никола Цолов тръгва трети на спринта в Барселона

Отлична квалификация за родния пилот

Топ автомобилите от Премиум рали акостират в “Св. Св. Константин и Елена”

Вижте подробности

Мартин Чой и тимът му влязоха в Топ 10 на Световния ендуранс шампионат по мотоциклетизъм

Вижте подробности

Официално: Марк Маркес ще се състезава за Дукати

Шесткратният световен шампион по мотоциклетизъм с договор за 2 години

Баная спечели Гран при на Италия в MotoGP

Съотборникът на Баная в отбора на Дукати – Енеа Бастианини взе второто място

MotoGP: Хорхе Мартин тръгва първи в Италия, постави рекорд

Вижте подробности

Никола Цолов: Най-накрая всичко тръгна в моя посока

Българинът спечели спринта в Монако

Браво! Никола Цолов с първа победа във Формула 3

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки