Левски излиза срещу Лудогорец да се докаже

Пред треньора Георги Иванов има две дилеми около състава

Левски излиза срещу Лудогорец да се докаже

Целта пред Левски на "Герена" днес е една - да докаже, че може да е фактор в първенството. Това минава през добра игра и някакъв успех срещу клуба, който в последните години диктува модата у нас - Лудогорец. На "Георги Аспарухов" ще се срещнат два коренно различни отбора. Този на домакините е неуверен, но ще е крайно амбициран да скъса с етикета на "неудачник", който виси на гърба му вече няколко сезона. Разградчани пък са на другия полюс. Те вече доказаха, че както и да ротират състава си, си остават доста далече пред съперниците в родното първенство.


Левски ще се опита със здрава битка да се добере до точка или три над шампионите. За целта ще налага преса в собствената си половина и ще разчита на подкрепа от трибуните. Както и гостите да играят мача "между другото" и да чакат визитата на Реал. При успех столичани ще се утвърдят в първата шестица и ще могат по-спокойно да продължат да работят.


Пред треньора Георги Иванов има две дилеми около състава. Първата е на какъв пост да вкара намиращия се в добра форма Роман Прохазка сред титулярите. А втората е кой да води атаката. Опциите пред Гонзо за словака са две - да го пусне като десен бек или като халф. Почти сигурно Прохазка ще измести от тима Пламен Крумов и ще играе в отбраната, като на него ще се разчита и на включвания в предни позиции. Другата въпросителна пред Иванов е на кого да заложи измежду Аниете или Валери Домовчийски. По-вероятно е испанецът да остане резерва, за да бъде ползван като жокер. Именно така той се отпуши и вкара два гола в последните 2 мача на сините - срещу Славия и Хасково. На вратата отново ще е Пламен Илиев, а пред него сигурни за местата си са Веселин Минев, Борислав Стойчев и Аймен Белаид. Пред тях ще са Владимир Гаджев и Георги Сърмов, а по крилата Амари и Педро. В случай че Прохазка е десен бек, то зад нападателя ще е Мигел Бедоя.


Лудогорец пристигна в София с абсолютно всички здрави футболисти. В разширения състав попаднаха и юношите Преслав Петров и Александър Василев. Вероятно поне един от тях ще бъде в групата за мача с Левски. Очаква се на "Герена" да излезе и най-скъпата покупка на разградчани - Браян Ангуло. Той получи контузия в двубоя срещу Литекс и не игра срещу Ботев Враца за купата. Титуляр срещу сините ще е словенецът Роман Безяк. Натоварването на тарана бе внимателно дозирано в последните двубои на шампионите. В центъра на терена най-вероятно ще са капитанът Светослав Дяков и Анисе.

 

Вероятни състави:

 

Левски: Пл. Илиев, Стойчев, Прохазка, Белаид, В. Минев, Сърмов, Гаджев, Педро, Бедоя, Амари, Домовчийски

 

Лудогорец: Вл. Стоянов, Кейсара, Моци, Ал. Александров, Ангуло, Дяков, Анисе, Марселиньо, М. Александров, Мисиджан, Безяк

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки