Левски приземи шампиона Лудогорец след атрактивно 3:2 на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вдъхновен Левски записа пета поредна победа, задмина разградчани в класирането и им нанесе удар преди мача с Реал Мадрид

Левски приземи шампиона Лудогорец след атрактивно 3:2 на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски приземи болезнено шампиона Лудогорец като го победи с 3:2 на „Герена” в дербито от 10-ия кръг на А група. „Сините” постигнаха пета поредна победа във всички турнири и задминаха Лудогорец в класирането, след като Бедоя на два пъти и Сърмов веднъж вкараха през първата част, а разградчани отвърнаха с точна дузпа на Моци преди почивката и късен гол на резервата Вандерсон. В добавеното време Брайън Ангуло разтресе напречната греда, а съдията Георги Кабаков изгони Кайсара още в края на първата част с директен червен картон и показа още 11 жълти.

Левски вече има 19 точки и се изкачи до второ място зад лидера ЦСКА, докато Лудогорец остана 4-ти с 18.

През седмицата на няколко пъти от лагера на шампионите се чуха гласове, че едва ли не А група е крачка назад за Лудогорец спрямо европейските битки и това сякаш допълнително мотивира Левски. Лудогорец пък допусна поражение само три дни преди домакинството на Реал Мадрид в Група B на Шампионска лига.

С юбилейния си екип в червено и жълто играчите на Георги Иванов изиграха най-силния си мач през сезона и показаха едно бляскаво свое лице, което не бяхме виждали досега след трудните месеци и проточилата се селекция.

Над 10 000 души бяха изпълнили търпящия ремонт стадион „Георги Аспарухов”, а срещата започна перфектно за домакините. Владислав Стоянов направи кошмарна грешка и изпусна лек удар на Гаджев, а притичалият Мигел Бедоя нямаше проблем от 2-3 метра да вкара в опразнената врата – 1:0 още в 5-ата минуа.

Лудогорец се окопити бързо и Безяк изпусна две добри положения като първо засече със шпагат меко центриране на Марселиньо отдясно, но прати в аут, а после Белаид с глава изби на крака му, ала словенецът би анемично и неточно.



След четвърт час Абел Анисе овладя пред наказателното поле на Левски, залъга, че ще стреля и хитро пусна за Безяк в наказателното поле, а Пламен Крумов го препъна и събори, което накара Георги Кабаков моментално да посочи бялата точка. Героят от реванша със Стяуа – Козмин Моци, застана зад топката и спокойно търкули по земя в левия ъгъл, докато Пламен Илиев избра грешния – 1:1.

Настъпи леко затишие до 26-ата минута, когато Веселин Минев направи хубаво двойно с Аниете и излезе сам срещу Стоянов, който скъси ъгъла и изби удара му в корнер. От последвалия ъглов удар Крумов беше оставен сам на 3-4 метра от вратата, но без да иска върна назад и Сърмов заби под гредата фронтално срещу Стоянов – 2:1.

Адреналинът отново се покачи и капитанът Владимир Гаджев влезе много грубо срещу Моци с бутоните напред около тъчлинията. Кабаков пощади Гаджев и му показа жълт картон.

В следващата минута Йордан Минев изведе хитро Абало сам срещу вратаря с пас в коридор по земя, испанецът копна над Пламен Илиев, но лявата греда се оказа верен помощник на домакините.

Авторът на втория гол за Левски Георги Сърмов получи разтежение и бе заменен принудително от Наджиб Амари.

Левски матира защитата на шампиона за трети път в 37-ата минута. Аниете пое отляво и пусна в центъра за Бедоя, който се мушна между Анисе и защитник, финтира и Владо Стоянов и прати в празната мрежа за 3:1.

До почивката на терена имаше само един отбор – този на домакините. Луис Педро шутира между краката на Йордан Минев, но топката мина покрай дясната греда. После една бърза контра остави трима левскари срещу двама защитници, Педро пусна за Прохазка, който разтегли още по-надясно за Аниете зад защитата, но испанецът се подхлъзна в решаващия миг и би в аут очи в очи със Стоянов.

В 42-ата минута Веселин Минев успя да изнерви Кайсара, който го бутна в гърдите точно пред съдията Кабаков, Минев се строполи веднага на земята и реферът изгони крайния бранител на Лудогорец с директен червен картон за удара без топка при спряна игра.

През втората част футболът отстъпи място на нервите и картоните.

Георги Дерменджиев заздрави защитата като пусна Ангуло и замени Михаил Александров.

Въпреки че беше с 10 души, шампионът повече задържаше топката, а Левски нелогично се прибра в своята половина с човек повече.

Антонио Аниете завъртя хубаво от пряк свободен удар над стената, но му липсваше сила и Владислав Стоянов имаше време комфортно да лови.

Луис Педро стреля по диагонала в аут, а Амари засече центриране на Веселин Минев отляво, но насочи извън целта с глава.

Лудогорец се върна в мача с малко късмет. Вандерсон се появи на терена в 73-ата минута и само 5 по-късно след късо изпълнение на корнер сякаш опита да центрира, но топката описа парабола и падна под далечната греда и влетя в мрежата за 3:2. При този гол вина може да се търси и у Пламен Илиев, който не беше готов за подобен развой на събитията.

Играчи на двата отбора се спречкаха вътре във вратата на Левски веднага след гола и Моци получи жълт картон.

След центъра резервата Домовчийски удари с лакът Моци и получи жълт картон, а капитанът на разградчани Светослав Дяков оспорва бурно и наплю Борислав Стойчев, което му донесе също само жълт картон.

В края Абало би в аут след центриране на Ангуло, а самият Брайън Ангуло разтресе напречната греда зад Пламен Илиев и трите точки останаха за Левски.


А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 0 ЦСКА 9 6 2 1 21:5 16 20
2 -1 Левски 10 6 1 3 15:12 3 19
3 0 Лудогорец 10 5 3 2 20:10 10 18
4 1 Берое 9 5 3 1 18:6 12 18
5 -1 Ботев Пд 10 5 3 2 16:11 5 18
6 1 Литекс 9 5 1 3 16:11 5 16
7 0 Локо Сф 9 4 2 3 8:7 1 14
8 0 Черно Море 9 2 3 4 9:10 -1 9
9 0 Марек 9 2 2 5 5:19 -14 8
10 0 Локо Пд 10 1 3 6 5:20 -15 6
11 0 Славия 9 1 2 6 8:16 -8 5
12 0 Хасково 9 1 1 7 5:19 -14 4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки