1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Левски победи Ямбол в последната си контролна среща

Левски победи Ямбол в последната си контролна среща

Сините се наложиха с 83-82 в оспорван мач

Левски победи Ямбол в последната си контролна среща
Левски постигна драматична победа над Ямбол с една точка в последната контрола преди началото на новия сезон. Сините се наложиха с 83-82 в оспорван мач и след като почти през цялото второ полувреме изоставаха в мача. За Ямбол участие не взе Станислав Говедаров. Това беше последен мач за Левски преди дебюта им в Адриатическата лига, който ще бъде на 3 октомври (петък) в Белград срещу гранда Цървена Звезда.
 
“Сините” започнаха мача силно със серия от 6-2, а след това момчетата на Юли Радионов изравниха за 8-8. През следващите минути Левски се откъснаха напред, а 2 минути преди края на първата част, след няколко успешни атаки, ямболии успяха отново да изравнят в резултата и да завършат само с 3 точки пасив след 10 минути игра.
 
През целия втори период Левски поддържаха малка преднина, за да излязат в почивка с 2 точки аванс при резултат 40-38.
 
Още в първите минути на третата част отборът на Ямбол обърна в резултата, а след това отборите си разменяха на няколко пъти водачеството. 2 минути преди края на периода при 51-60 гостите от Ямбол значително увеличиха преднината си и така и успяха да спечелят частта.
 
Почти през цялата последна четвърт момчетата на Радионов продължиха да водят в резултата. Минута преди края гостите бяха напред с 5 точки при 80-75, но дълго след това не успяха да реализират.  20 секунди преди края, след успешен наказателен удар на Митко Димитров и кош на Алекс Симеонов домакините излязоха с точка напред в резултата при 83-82 и така успяха да спечелят двубоя.
 
За победителите най-резултатен беше Павлин Иванов с 21 точки. С 14 завърши Станимир Маринов, 13 реализира Милян Пуповиич, 12 добави Митко Димитров, а 11 - Павел Иванов.
 

За Ямбол с дабъл-дабъл от  26 точки и 10 асистенции завърши Тейлър Лейсър и Костадин Маршавелски,който реализира 20 точки и 10 борби. С 13 точки и 9 борби се отчете другото ново попълнение Тони Бърнас.