Берое ще бори 23-годишна прокоба в "Надежда"

Хубчев има доста кадрови проблеми преди гостуването в "Надежда", Васев пуска същите 11, които победиха на "Тича"

Берое ще бори 23-годишна прокоба в "Надежда"
Берое ще се опи­та днес да прекъс­не черната си се­рия при гостувания срещу столичния Локомотив. Послед­ната победа на ста­розагорци в „На­дежда" е от далеч­ната 1991 г., когато единственият гол за успеха на „зеле­ните" с 1:0 вкара Димитър Трендафи­лов. Стадионът на столичните „желез­ничари" е един от най-негостоприемните за Берое и прокобата тегне вече 23 години. Във вре­менното класиране Берое има само точка аванс пред Локомо­тив.

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев оста­ви извън групата за мача с Локо София днес конгоанския таран Жуниор Мапуку. Причината е незадово­лителната форма на напа­дателя, който се е разпи­сал само три пъти от на­чалото на сезона. Послед­ният път, когато вкара бе срещу Хасково. При това положение атаката ще бъ­де водена от Станислав Костов, който досега играеше предимно за дубъла.

Другият голям отсъ­стващ в редиците на зара-лии е вътрешният халф Ге­орги Костадинов. Той ще е аут за около месец заради счупен нос. Мястото му в средата на терена ще зае­ме македонецът Стефан Спировски. С фрактура на ръката е Сами Аясс.

Левият бек Веселин Пе­нев, който има проблеми с кръста, до последно ще е под въпрос. Почти сигурно той ще остане на пейка­та. Отбраната пък ще има необичаен вид. Като ляв краен бранител почти сигурно ще се изявява Зафиров. А неговото място в центъра на защитата ще заеме Танко Дяков. Оча­ква се около 100 фенове от Стара Загора да са на стадиона в "Надежда" днес.

Старши треньорът на Локомотив София Димитър Васев не възнамерява да пра­ви промени по състава за днешното домакинство. Очаква се наставни­кът на червено-черните да заложи на същите 11, които излязоха срещу Черно море на „Тича" и спечелиха с 1:0.

Васев няма проблеми с контузени и наказани игра­чи. В дните преди двубоя футболистите получиха по една от общо четирите за­плати, които ръководство­то им дължи.

Сблъсъкът днес е от клю­чово значение за битката за първата шестица в А група.

Локомотив София – Берое
16:00, ст. „Локомотив”

Вероятни състави:

Локо (Сф): Митрев – Елтон, Бранеков, Ранджелович, Трифонов, Том, И. Иванов, Генов, Ливраменто, Романов, Шехуди
Треньор: Димитър Васев

Берое: Макенджиев – Зехиров, Иво Иванов, Т. Дяков, Зафиров, Спировски, Джоман, Керкар, Елиаш, Христов, Ст. Костов
Треньор: Петър Хубчев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки