Черно море записа три точки след скучен мач в Хасково (ВИДЕО)

Единственото попадение в мача отбеляза Иван Коконов през второто полувреме

Черно море записа три точки след скучен мач в Хасково (ВИДЕО)

Черно море спечели с 1:0 гостуването си на Хасково в XI кръг на футболната ни "А" група. След слабо първо полувреме и за двата тима, гостите стигнаха до попадение в 66-ата минута чрез Иван Коконов. Стенио дос Сантос изведе Коконов, който се справи с двама бранители на гостите и с прехвърлящ удар отбеляза единственото попадение в срещата.

Преди началото на мача с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите при трагичния инцидент в завод „Миджур” край село Горни Лом. Двубоят от XI кръг, който е последният от първия дял на редовния сезон,  бе наблюдаван от около 100 зрители на градския стадион в Хасково.

Първото полувреме не предложи футбол от висока класа, като и двата тима се пазеха повече да не получат гол, отколкото да отбележат такъв.

Една от най-добрите възможности за домакините дойде в 32-ата минута, когато Дончо Атанасов навлезе в наказателното поле на „моряците” и нанесе удар, но топката премина на сантиметри от вратата пазена от Георги Китанов.

В самия край на полувремето се откри нова добра възможност за домакините, но този път Емил Ангелов не успя да уцели рамките на вратата, след като бе изведен на стрелкова позиция от Мартин Райнов.

Хасково започна добре второто полувреме и в 47-ата минута Мартин Ковачев бе близо до попадение. Джихад Кямил центрира от корнер, топката бе засечена от Ковачев, но ударът му премина над напречната греда.

Черно море успя да удържи първоначалния натиск на домакините и отвърна с няколко добри атаки. Стенио дос Сантос прати с атрактивна задна ножица топката в ъгъла на вратата на домакините, но Николай Банков успя със сетни сили да избие в корнер.

Дос Сантос изведе в 66-ата минута Иван Коконов, който успя да надбяга двама футболисти на домакините и с прехвърлящ удар прати топката в мрежата на Банков – 1:0 за Черно море.

Домакините не успяха да пробият защитата на „моряците”, а Черно море не стигна до нова възможност до попадение. Срещата завърши при този резултат, което бе поредната „грешна стъпка” на новака Хасково в „А” група, оставайки на последната позиция в класирането с 4 точки.

Черно море добави три точки към актива си, с които стана с 12, но все още е далече от 7-ия в класирането Локомотив (София), който има 17 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки