Лечков за Хърватия: Нека ни подценяват и да паднат от "анонимниците"

"Вярвам в Любо Пенев и в момчетата, трябва да си вкараме положенията", каза вицепрезидентът на БФС

Лечков за Хърватия: Нека ни подценяват и да паднат от "анонимниците"
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков не се притеснява от термина "анонимници", който хърватските медии използваха за националите ни. Лечков заяви, че вярва в Любо Пенев и във футболистите ни.

"Лъвовете" посрещат Хърватия на националния стадион "Васил Левски" в петък от 21:45 часа във втори мач от европейските квалификации. Отборът на Любослав Пенев стартира пътя си към Франция с победа с 2:1 над Азербайджан в Баку.

"Няма как да успокоявам играчите - мисля, че трябва да има повече напрежение, за да се радваме после на победата. В съвременния футбол силите са много изравнени. Вярвам в Любо Пенев и в момчетата и ако си повярват малко, могат да победят. Нека да победим сега, пък после ще мислим за другите мачове", каза Лечков пред "Дарик".

"Дано напълним стадиона, че да им е по-некомфортно на хърватите. Лошото е, че създаваме доста шансове, но не ги вкарваме. Вижте един Реал (Мадрид) срещу Лудогорец - използва шансовете си и побеждава. Не всеки отбор обаче може да има играчи като Роналдо и Меси. Затова - да гледаме мач за мач. Ако биеш силните, ставаш силен. Ако биеш големите, ставаш голям".

Дни преди мача хърватските медии започнаха да играят смешни игри, като нарекоха националите ни "анонимници".

"Нека да ни подценяват и след това в събота да пишат "Анонимниците победиха Хърватия".

"Премиите в отбора изобщо не са толкова високи, колкото се пише. Предстои да се подпише договор между президента /Борислав Михайлов - б.а./ и футболистите. На първо място те трябва да играят за родината и за националната фланелка, а естествено и за пари. Нека да се класират, пък ще останат доволни", допълни Лечков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки