ФБР направи публичен доклада по разследване за заплахи срещу семейство Глейзър

Проблемите датират от 2005 година, когато собственикът на местния отбор по американски футбол Тампа Бей Бъканиърс закупуваше контролния пакет акции в английския гранд Манчестър Юнайтед

ФБР направи публичен доклада по разследване за заплахи срещу семейство Глейзър

Американското Федералното бюро по разследванията (ФБР) направи публичен доклада по обвинения за заплахи и насилие срещу Малкълм Глейзър и неговото семейство, пише агенция "Асосиейтед прес".

Проблемите датират от 2005 година, когато собственикът на местния отбор по американски футбол Тампа Бей Бъканиърс закупуваше контролния пакет акции в английския гранд Манчестър Юнайтед.

Глейзър, срещу когото привържениците на "червените дяволи" протестират от момента на закупуването на акциите на тима, почина през месец май тази пролет на 85-годишна възраст. ФБР публикува едва наскоро повече от 120 страници с частично редактирани доклади, включващи детайли за заплахи по телефона и чрез електронна поща. Това се случи по настояване на агенция "Асосиейтед прес", която се позова на американската конституция и специално на Акта за свобода на информацията.

Глейзър и неговото семейство бяха собственици на Пиратите от Тампа Бей вече десетилетие, когато решиха да разширят своя бизнес в Обединеното кралство. Сделката беше на стойност от около 1.4 милиарда щатски долара. Феновете на Юнайтед, които бяха против управлението на Глейзър, страхувайки се от продажба на стадиона, завишени цени на билети и артикули, както и покачването на дълговете на клуба, обявиха бойкот срещу американската фамилия. Британската полиция също провежда разследване на случая.



През сутринта на 12 май 2005 година Малкълм Глейзър стана мажоритарен собственик на Манчестър Юнайтед. Именно в този ден мъж с британски акцент е позвънил в офисите на Пиратите от Тампа Бей, за да зададе редица въпроси около управлението на Глейзър в американския клуб. В края на разговора той е пожелал смъртта на новия собственик на "червените дяволи", съобщава ФБР.

През следващия ден е имало и ново позвъняване, в което същият човек е изрекъл думите: "Помните ли ме?". Той е добавил, че познава хора, които са "готови да предприемат конкретни действия срещу Глейзър". Мъжът е заплашил и друг човек, но неговото име е редактирано в докладите на ФБР. Мъжът е добавил: "Предупреждавам ви отново", след което е поставил ултиматум и краен срок към Малкълм Глейзър за оттегляне на неговата оферта за контролния пакет акции на Манчестър Юнайтед.

ФБР е изпратило призовка към няколко мъже след своето разследване, но записките показват, че то е прекратено без съдебна намеса. Причина за това е невъзможността на прокуратурата и следователите да проследят източника на заплахи към заможното американско семейство. От части заради тези заплахи обаче, Националната футболна лига (НФЛ) назначи отговорности по безопасността на всички отбори.

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки