Сензациите в пресата: Египетски гранд иска Стойчо Младенов

Бенфика капарира Кайсара, по 3000 евро на човек за победа над Хърватия

Сензациите в пресата: Египетски гранд иска Стойчо Младенов
Сензациите в родната спортна преса във вторник, 8 октомври, 2014 година:

Тема спорт: Стойчо Младенов е вариант за треньор на Замалек


Работата, която Стойчо Младенов върши в ЦСКА, яв­но не остава незабелязана и в чужбина. Специалистът е бил предложен за треньор на един от египетските грандове - Замалек, съобщи­ха местните медии.

Шефо­вете на клуба са взели реше­ние да уволнят наставника Хосам Хасан. Веднага след това специален комитет е подбрал 12 имена на чужди треньори. След обсъждане те са сведени до 7. Списъкът с тях е предаден за разглеждане на борда на директорите. Сред имена­та освен това на Младенов са още тези на аржентине­ца Ектор Купер, бразилеца Серджио Фариас, сърбина Милован Райевац, португал­ците Пауло Дуарте и Паче-ко, както и французина Бернар Симонди.

"Младенов има отлична биография - печелил е два пъти шампионската титла в България с ЦСКА (2003 и 2008 г.), като във втория случай отборът му не до­пуска загуба в шампионата -24 победи и 6 равенства, при голова разлика 53-11. Освен това има опит в на­шия футбол - през сезон 2010/11 беше начело на ЕНППИ", се казва в материа­ла, представящ кандидати­те за треньорския пост на Замалек.

През август тимът бе поет от легенда­та на Египет Хосам Хасан. След 3 мача в първенство­то обаче отборът има ед­на победа и две равенства. Загуби обаче Суперкупата с дузпи от Ал Ахли, падна два пъти и в Африканската шампионска лига от Ал Хилал и АС В. Клуб. И това до­веде до решение за негово­то уволнение.

Малко вероятно е обаче Стойчо Младенов да изос­тави ЦСКА. Тимът е лидер след 11-те кръга в първенството. Стойчо неведнъж е признавал, че е отхвърлил много оферти от чужбина през последната година за­ради ангажиментите си в ЦСКА.

7 дни спорт: Бенфика капарира Кайсара, иска го на всяка цена

Португалският гранд Бенфика ще направи всичко възможно, за да привлече в своите редици защитника на Лудогорец Жуниор Кайсара. В последните няколко седмици от клуба от Лисабон имат засилен интерес към десния бек, като личният агент на играча дори беше в Португалия, за да разговаря с представители на клуба.

По информация на "7 дни спорт" от Бенфика са готови да капарират играча, за да имат първи избор за него през зимата или лятото. Кайсара е сред първите имена в списъка на Жорже Жезус за нови играчи на "Естадио да Луш". Десният бек на Лудогорец се представя отлично от началото на сезона, а с изявите си в Шампионската лига грабна окото на много отбори.

Точно заради това Бенфика се притеснява изведнъж да не изскочи друг купувач за Кайсара. Шахтьор (Донецк) също цени високо бразилеца и на няколко пъти изпраща ръководителите на скаутското си звено да го гледат на живо в Разград.

Най-вероятно през зимната пауза ще има конкретна оферта за Жуниор Кайсара от страна на Бенфика. Все още обаче не е ясно дали собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев ще бъде склонен да се раздели с един от най-добрите си играчи при първата оферта за него. До голяма степен това ще зависи и от представянето на разградчани в Европа. Ако те продължат в турнирите и след Нова година, Кайсара ще остане в отбора със сигурност.

Меридиан мач: 3000 евро за титуляр при победа в петък

Около 3000 евро ще вземе всеки титуляр на България при победа над Хърватска в петък, съобщава  „Меридиан мач“. Сумата, която футболистите и треньорите ще си поделят при 3 точки срещу Модрич, Ракитич и компания, е точно 100 000 евро. От тази сума нашите ще приберат половината, като ще вземат останалите при евентуално класиране на Евро 2016.

Ако надделеем над „шахматистите", още на другия ден „трикольорите" ще си разделят 50 000 евро, което се равнява на по около 3000 евро на човек. Като тук броим и треньорите, а резервите логично ще вземат по-малко.

Премията за успех в Норвегия ще бъде коментирана след срещата в петък. Според първоначалните очаквания тя ще бъде в размер отново на 100 000 евро за целия отбор. За успеха в Баку на „лъвовете" им бяха обещани 80 000 евро, от които те получиха 40 000 евро.

Продължават преговорите за премиите за класиране на Евро 2016. Както вече „Меридиан Мач" написа, футболистите настояват да получат 40% от бонуса при класиране за първенството във Франция. Това възлиза на около 3 200 000 евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки