Започнаха двата международни научни конгреса в НСА (СНИМКИ)

Церемонията откри проф. Даниела Дашева – председател на организационния комитет и зам.-ректор на НСА по научната, проектната и международната дейност

Започнаха двата международни научни конгреса в НСА (СНИМКИ)

При голям научен  интерес тържествено бе даден старта на IX Европейски конгрес на FIEP и VII Международен научен конгрес „Спорт, стрес, адаптация“.

Церемонията откри проф. Даниела Дашева – председател на организационния комитет и зам.-ректор на НСА по научната, проектната и международната дейност с думите:

„Високите спортни резултати са дело не само на спортистите и треньорите, но също така и на учените и изследователите със своите иновативни идеи. На конгресите и научните събития е мястото, където могат да се обменят тези идеи и да се насочи теорията в конкретната практика“. 

Встъпителните думи на ректора на НСА доц. Пенчо Гешев отчетоха провеждането  на IX Европейски конгрес на FIEP в НСА за признание на авторитета на академията на европейско и международно ниво.

Зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов прочете поздравителен адрес към участниците на форума от  кмета г-жа Йорданка Фандъкова, а зам.-председателят на БОК и олимпийска шампионка Йорданка Благоева поздрави присъстващите и от името на г-жа Стефка Костадинова.

Участниците в конгресите бяха приветствани и от вицепрезидентa на FIEP World International  и президент на  FIEP – Europe проф. Бранислав Антала , както и от специалния гост на форума министъра на младежта и спорта г-жа Евгения Раданова.

Церемонията по откриването продължи с удостояване със званието Почетен професор на Национална спортна академия „Васил Левски“ председателя на федерацията на педагозите в Република Македония проф. Александър Наумовски, доктор. Ректорът доц. Гешев приветства проф. Наумовски с добре дошъл като член академичната общност на НСА.

Сред официалните гости на събитието бяха и кметът на район Студентски г-н Димитър Дилчев, проф. Лъчезар Димитров – ректор на НСА и член на настоятелството, олимпийската шампионка г-жа Румяна Нейкова, ректорът на университета в Зулуланд г-жа Фикиле Мазибуко, ректорът на политехническия университет в Тирана проф. Джарани, ректорът на швейцарския спортен университет проф. Валтер Менгисен и много други.

След официалната церемония програмата на конгреса продължи с пленарни сесии и лекции на проф. Даниела Дашева , проф. Ханс-Петер Брандл-Бреденбек и проф. Валтер Менгисен.

Във втория и третия ден на конгреса ще се проведат Симпозиум на FIEP сред чиито лектори е Кен Хардман от университета в Уорчестър; пленарни сесии с участието на Рандъл Уилбър, САЩ, Юри Шифер, Израел и Франк Дик, Великобритания; постерна сесия и кръгла маса по въпросите на физическото възпитание.

Министър Глушков спаси още една програма

Министърът на младежта и спорта осигури 1 милион лева за програмата „Спортен час“

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста

Кралев: 200% увеличание на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС

Красен Кралев анализира пред спортната общност във Варна случващото се и това, което трябва да се направи в бъдеще

KРИБ и НСА подписаха споразумение за сътрудничество

Аз лично съм съпричастен с мисията на Националната спортна академия, обяви Кирил Домусчиев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки