1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Злочест автогол прекърши България срещу Хърватия пред 35 000 на „Васил Левски” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Злочест автогол прекърши България срещу Хърватия пред 35 000 на „Васил Левски” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Лъвовете” оправиха един точен удар за цял мач, Николай Бодуров стана антигероя

Злочест автогол прекърши България срещу Хърватия пред 35 000 на „Васил Левски” (ВИДЕО+СНИМКИ)

България загуби домакинството си на Хърватия в двубой от Група Н за квалификация Евро 2016. Николай Бодуров си отбеляза автогол през първото полувреме за крайното 0:1. „Лъвовете” не играха на върха на възможностите си и бяха отправили само един точен удар, дело на Александър Тонев едва в 77-ата минута. Срещата се проведе на стадион "Васил Левски" пред около 35 000 зрилети, които до последно не спряха да подкрепят отбора.  

 

Така, Хърватия постигна втора победа в групата, а България има една победа и едно поражение. Следващият двубой за „трикольорите” е срещу Норвегия в Осло.

 

Хърватите през цялото време демонстрираха самочувствие и играха по-добре, особено през първото полувреме. През второто нашите организираха натиск, но трудно стигаха до голови положения.

 

Първото полувреме ще се запомни с неприятните сцени, които се разиграха по трибуните на стадиона. Стана сериозен сблъсък между феновете, заели местата си в Сектор Г, и тези на Хърватия, като и двете групи се замеряха с предмети. Силни гърмежи и димки огласиха и замъглиха „Васил Левски”, полицията също се намеси, за да може колкото се може по-бързо да се охладят страстите. Всичко това може би ще донесе тежко наказание за националния ни отбор за следващото му домакинство.

 

„Лъвовете” започнаха плахо и неубедително срещата и до края на първото полувреме българските футболист нямаха нито един точен удар в рамките на вратата, пазена от Субашич.  Гостите от Хърватия владееха повече топката, налагаха преса по цялата площ на терена, което допълнително внесе смут в редиците на тима на Любо Пенев. Националният ни отбор не успя да реализира нито една опасна контраатака, топката трудно се изнасяше, а в защита на моменти се действаше много колебливо. Липсваше острота и бързина в действията на българите.

 

Най-чистото положение за България се случи едва в 42-ата минута. Тогава Владимир Гаджев бе изпуснат при центриране, футболистът на Левски засече и отправи удар, но топката мина на сантиметри от лявата греда.

 

Гостите доминираха изцяло през първата част, атакуваха по-агресивно и на няколко пъти здраво изпотиха вратаря Владо Стоянов, който трябваше да се намесва решително. В 31-ата минута Олич получи добър извеждащ пас и прати топката в българската врата, но голът справедливо бе отменен, защото опитният нападател бе в положения на засада.

 

Пет минути след това обаче Стоянов трябваше да вади топката за втори път, като този път нашите трябваше да започнат от центъра на игрището. Футболистът на Барселона Иван Ракитич центрира от пряк свободен удар, в наказателното поле настана разбъркване, топката премина през няколко футболисти след удар на Манджукич и в опита си да изчисти Николай Бодуров я бутна в собствената си врата.

 

След почивката в игра влязоха Андрей Гълъбинов и Георги Илиев. Именно пред подвизаващия се в китайското първенство Илиев се откри много добра възможност да изравни в 67-ата минута, но късметът не бе на негова страна. Опитният полузащитник отправи силен удар от дистанция, Субашич остана под топката, но тя мина много близо до гредата.

 

Постепенно нашите започнаха да показват на противника си, че изобщо не са се предали и заиграха по-активно и атакуваха по-често. Въпреки това липсваше увереност и самочувствие в наказателното поле на хърватите и бранителите лесно се справяха с положенията. Първият точен удар към вратата на Субашич бе отправен от третата резерва на Пенев – Александър Тонев. Младият футболист стреля мощно от голямо разстояние в 77-ата минута, като беше насочил топката в долния десен ъгъл, но вратаря плонжира и я изби.

 

До края българските футболисти не спряха да атакуват и оставиха доста отворени пространства. Към Владо Стоянов бяха отправени още 1-2 опасни удари, но извън очертанията. 

 

 

 

  

 











 

 

 

 

 

 


 

Треньорска война между Левски и ЦСКА

Томаш и Генчев подгряват дербито на 19 октомври

Намериха треньор за „соколите“

Ето кой е той

Любо Пенев изригна срещу Крушарски!

"Не е сериозно да говориш едно, а фактите и истината да са съвсем различни", заяви той

Карагерен: Ще се радвам да съм национал

Играчът на ЦСКА 1948 беше награден за играч номер едно на 9-ия кръг в елита

Генчев: ЦСКА е продължител на Литекс Ловеч и Чавдар Етрополе

"Към ЦСКА, срещу който съм играл, винаги съм се отнасял с уважение", заяви той

Томаш взе отношение по скандалите в Спартак Варна

Ето какво заяви доскорошният треньор на "соколите"

Важен играч за Илиан Илиев се завръща за ЦСКА

Уеслен Жуниор ще е на линия за дербито с "армейците"

Ветераните на Спартак Вн с позиция за скандалите в клуба

Вижте позицията им тук

Бусато: Горд съм да бъда капитан на ЦСКА

"Когато казвам "ЦСКА" се насълзявам", призна стражът на "армейците"