Сензациите в пресата: Левски погледна към Стойчо Стоев

"Два ултиматума към играчите на Лудогорец", "Лех Познан гледа Владимир Гаджев" и още

Сензациите в пресата: Левски погледна към Стойчо Стоев

Сензациите в българските спортни издания от днес, 11 отктомври 2014 година: 

 

"Меридиан мач": Левски погледна към Стойчо Стоев

 

Треньорският въпрос в Левеки продължава да е широко отворен. „Меридиан Мач“ научи, че на „Герена“ вече има нова вълна и тя се казва Стойчо Стоев. „Сините“ се плашат от увъртането на анонсирания като нов наставник на отбора Димитър Димитров и вече гледат към бившия треньор на Лудогорец. В Левски се притесняват казусът „Херо“ да не повтори случая със Станимир Стоилов през лятото. Припомняме, че директорът Георги Иванов се беше разб-рал с Мъри да поеме отбора, но заради поредица от събития, за които двамата нямат вина, Стоилов отказа. Това изправи на нокти Гонзо, който много късно започ-на да търси резервен вариант. В крайна сметка след провала в прегово-рите с Ивайло Летев и Димитър Димитров той доведе на „Герена“ недоразумението Пепе Мурсия.

На „Герена“ не искат да повтарят тази грешка и заради това вече са на-белязали солиден вариант за замест-ник на Херо. „Си-ните“ много добре знаят, че бургазли-ята си търси отбор в чужбина. Това беше потвърдено и пред „Меридиан Мач“ от мениджъ-ра Мирчо Димитров. „Не знам каква е уговорката между Левеки и Херо, но аз му търся отбор в Украйна, Русия и Азербайджан. В на-чалото на ноември ще го предложа и на пазара в Казахстан“, обясни преди няколко дни агентът, без въобще да се трогне от честите декларации на Херо, че от януари е сигурен за Левски.

Кандидатурата на Стойчо Стоев, който миналия сезон постигна страхотни неща и в България, и в Европа с Лудогорец, е подкрепена от мастити фигури  във и около клуба. Самият специалист никога не е криел пристрастията си към „сините“. Същото важи и за мениджъра му. Според запознати в не-официалните разговори Стоев е обявил, че е съгла- сен да поеме Левеки във всеки един момент.

Към днешна дата той е без работа, след като ръководството на Лудогорец реши да му прекрати контракта малко след старта на сезона. Самият Стойчо Стоев казва, че това не е станало по спортно-технически причини.

Директорът на „сините“ Георги Иванов трябва да вземе окончателно-то решение дали Левеки да наеме Стойчо Стоев. Гонзо е раздвоен, а на този етап уговорката с Херо допълнително го кара да бърза. Георги Иванов е сигурен в едно - не иска да е треньор на Левски.
 

 

"Тема спорт":  Лех Познан гледа Владимир Гаджев

 

Двубоят България - Хърватска предизвика сериозен мениджърски интерес. Снощи в ложите на стадион "Васил Левски" присьстваха десетки агенти и представители на различии европейски клубобе. "Тема Спорт" се добра до някои от отборите и техните цели. Полският Лех Познан бе дошъл да следи отблизо изявите на халфа на Левски Владимир Гаджев. Лех е на 7-о място в момента в местната Екстракласа, на 4 точки от лидера Гурник Забже.

Не за първи път клубът от Познан гледа Гаджев, като не е изключено през зимата най-после да се стигне до сделка. На трибуните имаше и човек на ПАОК Солун.

 

"Тема спорт": Два ултиматума към играчите на Лудогорец

 

Футболистите на Лудогорец са получили ултиматум за изпълнението на две цели до края на годината, разбра "Тема Спорт". Пърбата от тях е спечелването на точки в групите на Шампионската лига. Досега шампионите ча, но паднаха с по 1:2 от Ливърпул на "Анфилд" и Реал Мадрид в София. Ръководството обаче държи в срещите с Базел да бъде взета поне една победа. На този етап Лудогорец е един от трите отбора в турнира, които още не са взели нито пункт. Останалите обаче са с далеч по-богат опит - Бенфика и ЦСКА Москва.

Другата цел, поставена пред Георги Дерменджиев и момчетата му, е скъсяване на разликата от ЦСКА. В момента шампионите се намират едва на четвърто място в класирането, като ководството са изискали до Нова година дистанцията да бъде намалена поне с 3 точки или напълно заличена.

 

"7 дни спорт": Предложиха на Левски бек от Франция

 

Работата по селекцията в Левски започна. На „Герена“ пристигнаха и първите видеа на чуждестранни футболисти. От сигурни източници „7 дни спорт" разбра, че преди няколко дни Георги Иванов е получил предложение да разгледа изявите на десен бек. Името на бранителя се пази в строга тайна, а единственото,което се знае, е, че е французин. Силният човек на „Герена“ Георги Иванов се е сдобил с видео на защитника и заедно с Ивайло Петров-Пифа, който се води скаут и голям приятел на Иванов, преглежда изявите на французина. Двамата все още не са дали окончателното си решение дали искат десният бек да акостира на „Герена“ за проби, или ще го зачеркнат от списъка. Обществена тайна е, че треньорът на Левски Георги Иванов усилено търси играч на позицията десен бек. В момента „сините“ разполагат само с Пламен Крумов на този пост.

 

През лятото Левски направи добър трансфер в дясно на защитата с взимането на национала Радослав Димитров, но месец по-късно той разтрогна договора си. Така Левски остана само с един десен бек - Крумов. Той от своя страна свали рязко формата си, но липсата на алтернатива го държи сред титулярите. Интересното е, че новият треньор на Левски Димитър Димитров също работи усилено по зимната селекция. Бургазлията също е обсипан с предложения за евентуални нови играчи при „сините“. Преди няколко дни собственикът на Левски Тодор Батков разкри, че клубът ще привлече нови футболисти през паузата. Със сигурност един от постовете, на който се търси играч, е десният бек.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки