1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Петър Жеков: Най-радостно ми беше, като влезнах на стадиона+ВИДЕО

Петър Жеков: Най-радостно ми беше, като влезнах на стадиона+ВИДЕО

"Без тази публика няма да има ЦСКА", заяви футболната легенда

Петър Жеков: Най-радостно ми беше, като влезнах на стадиона+ВИДЕО

Легендата на българския футбол Петър Жеков сподели след честването на 70-годишния си юбилей, че е изпитал голяма радост от това, че дава началото на приятелския двубой ЦСКА - Раднички Ниш и е бил приятно изненадан от младите хора на стадиона. "Най-радостно ми беше, като влезнах на стадиона, не бях влизал от много отдавна на този стадион. Много хубаво ми стана, като подадох да почне мачът. Не очаквах, че ще има толкова малки деца, даже горе имаше и едно бебе. Какво да кажа, те са малки деца още, снимат се. Пожелавам им,  да станат футболисти като мене."

"Нормално, без тази публика няма ЦСКА. Как ще играеш на празен стадион? Все едно, че правиш тренировка", каза легендата за поклона, който направи към феновете на "червените".

Жеков коментира, че все още е рано да се каже дали има някой футболист на ЦСКА, който е тръгнал по неговите стъпки, тъй като играчите са все още млади. "Не мога да кажа , все още са много млади. Щом е за ЦСКА, дано стане, но са още млади. Трябва да имат талант за футбола, иначе забравяме."

За един от най-паметните си моменти в кариерата Жеков спомена мача с легендарния вратар Лев Яшин. "Не знам, в момента не мога да се сетя. Мога да кажа, когато Лев Яшин прекрати своята кариера, аз играх 20 минути. Има много голове, не мога да си ги спомня всички."