1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Оставаме без публика до края на квалификациите

Сензациите в пресата: Оставаме без публика до края на квалификациите

И още: Любослав Пенев издърпа ушите на тарторите, Станимир Стоилов иска Тони Силва в Астана, Томанов набеляза трансферни цели...

Сензациите в пресата: Оставаме без публика до края на квалификациите
Сензациите в родната спортна преса на 12 октомври 2014 г.:
 
„Стандарт”: Оставаме без публика до края на квалификациите
 
Лудница на Орлов мост, 70 задържани за кражба на алкохол
 
България може да играе оставащите си домакинства от евроквалификациите при закрити врати. Това е тежкото наказание, което шефът на БФС Борислав Михайлов пророкува след екшъна срещу Хърватия. Нашите паднаха 0:1, а мачът беше прекъснат за няколко минути в средата на първото полувреме заради изстъпления по трибуните. Всичко започна от "традиционния" вече бой между фенове на "Левски" и "Берое" в сектор "Б". Полицията бързо се справи с положението. Моментално обаче фенове от сектор "Г" тръгнаха да хвърлят бомби, факли и димки по хърватите. Те им отвърнаха със същото. Ивелин Попов, Николай Бодуров и Георги Миланов се опитаха да говорят с нашите, но те не ги послушаха. Няколко хървати опитаха същото със своите, но без успех. Накрая гостите започнаха да чупят седалки. В крайна сметка страстите се уталожиха. Наред с това имаше и расистки скандирания "цигани", "турци". Те със сигурност са описани от турския делегат Метин Казанчоглу. При нас това е рецидив. През март миналата година вече изиграхме един мач без публика - срещу Малта (6:0). Отнесохме го заради обиди към цветнокожия футболист Патрик Мтилига в световната квалификация с Дания (1:1) през октомври 2012 г. Освен това трябваше да платим глоба от 35 000 швейцарски франка. Наскоро УЕФА демонстрира как действа в подобни ситуации. Руският ЦСКА М бе наказан без публика заради изстъпления на "армейските" фенове при загубата 1:5 от "Рома" в Шампионската лига. ЦСКА пострада и за расизъм, който при тях също е рецидив.


 
"Сигурно ще сме наказани, няма как да е. Според мен хърватите провокираха първи, но това е положението. Делегатът записа всичко. Не знам какво ще бъде наказанието. Плащаме на полицията, плащаме за стадиона да изглежда добре. Питайте полицията за трибуните", избухна Боби Михайлов след мача. От МВР обаче направиха уточнение. В него обясниха, че на  работната среща преди двубоя от БФС изрично са поискали стюарди да проверяват феновете за забранени предмети и уточниха, че БФС е взел решение за вътрешната охрана да бъде ангажирана частна фирма, която да осигури 120 стюарди. Служителите на полицията са дали становище, че броят на стюардите е недостатъчен, с оглед на рисковия характер на проявата. БФС и охранителната фирма са ангажирали общо 200 стюарди. В договора се казва, че полицията има ангажимент само към хърватските фенове. От МВР съобщиха, че са предотвратили разрастване на инцидентите. Един служител на СДВР е пострадал. От полицията добавиха, че преди и по време на двубоя са задържали 5 души със забранени предмети. Извън стадиона също имаше инциденти, а за кратко Орлов мост се превърна в бойно поле. При преминаването на кордона с гостуващи фенове преди мача те започнаха да се псуват с родна агитка. Тогава хърватите пробиха кордона. Все пак униформените използваха всички средства, за да предотвратят мелето. Няма пострадали, но пък имаше много счупени бутилки от бира. Родната полиция е задържала цели 70 души, фенове на "Ботев", написа "TribunaPlovdiv". Причина за арестите са намерени бутилки с алкохол в автобусите на бултрасите, които според органите на реда са откраднати на отиване за София от бензиностанция.
 
„Заради ексцесиите no трибуните ни плашат с празен стадион за Италия“, съобщава вестник „Меридиан мач“
 
Мачът с Италия, който е на 28 март 2015 година, може да се играе пред празни трибуни. Това ще се случи, ако УЕФА накаже по най-тежкия начин БФС за ексцесиите по време на срещата между България и Хърватска (0:1). След 20-ата минута на двубоя в петък възникнаха едновременно два инцидента на трибуните на „Васил Левски". Първо в сектор "Б" се сбиха родни привърженици, а след това българските фенове в сектор „Г" и хърватските в намиращия се в непосредствена близост сектор за гости опитаха да преодолеят загражденията и да се сбият, след което стартира канонада със сигнални ракети.
 
На 90% е сигурно, че мачът с Малта, който е на 16 ноември, ще се играе пред празни трибуни. „Очаква ни тежка глоба. Това бе провокация от страна на хърватите, които първи хвърлиха бомбички", отсече президентът Борислав Михайлов.
 
„7 дни спорт”: Посрещаме Малта пред празни трибуни
 
Сериозна глоба ще отнесе БФС и националният отбор след първото си домакинство в европейските квалификации. Освен поражението от Хърватия с 0:1 в петък нашите ще бъдат резнати от УЕФА и за следващия си мач в София. Боят в българската агитка и хвърлените бомбички ще ни костват двубой пред празни трибуни. Така през ноември ще играем срещу Малта на празен стадион.
 
Вчера стана ясно, че от БФС са пожелали стюарди да пазят мача."За реда по време на мача за вътрешната охрана е наета частна охранителна фирма. На проведената работна среща между представители на МВР и БФС изрично е поставено условие към полицията по трибуните и пистите на стадиона да има само стюарди", обявиха вчера от СДВР.
 
„Любослав Пенев издърпа ушите на тарторите“, съобщава още вестник „7 дни спорт“
 
Сериозно конско към националния отбор от страна на селекционера Любослав Пенев след поражението с 0:1 от Хърватия. Веднага след двубоя наставникът е нахлул в съблекалнята, за да скастри своите футболисти за слабата игра. Пенев е бил буквално бесен от безидейността на отбора и липсата на острота в предни позиции.
 
На официалната си пресконференция Пенев не смекчи тона, а обяви, че не е доволен от основните футболисти.
 
"Не очаквах, че ще загубим, не искам да бъда крайно критичен, но не е това, което се работи цяла седмица. Характер и желание се показват, когато се движим, тичаме, искаме топката и най-вече, когато топката е в краката, за да покажеш защо си на терена. Изневериха основни футболисти. Класата си каза думата, това е истината. Ние тепърва ще говорим и ще анализираме с играчите. Изненадан съм де факто, че малък процент от това, което отиграхме, се получи", каза селекционерът.
Въпреки това Пенев сподели, че нещата могат да бъдат поправени.
 
"Това, че сме загубили, не значи, че след 3 дни няма да спечелим. Мач с мач не си приличат. Ще направя анализ защо не сме играли по начина, по който искаме. Един съперник ти позволява или не, но аз видях в много моменти възможности да реализираме това, което правихме на тренировките. Играчите ще се възстановят и всичко ще мине по план. Загубихме малко наивно, да не казвам с един, два или удара на Хърватия. Трябваше да сме по-концентрирани, особено когато топката беше в наше владение, а то беше в много нисък процент. А след като не владеем, няма как да отработим заученото", добави Любослав Пенев.
 
По информация на "7 дни спорт" въпросните основни футболисти, които са попаднали под прицела на Любослав Пенев, са капитанът Ивелин Попов и Станислав Манолев. Двамата останаха 90 минути на терена, но бяха пълни фигуранти и не се запомниха с нищо по-интересно. Сериозна критика е имало още към Георги Миланов, Николай Бодуров, който си заби автогол, както и заменения на почивката Петър Занев. Целият отбор е приел критиката и е навел глави, без двамата тартори Попов и Манолев. Те дори са се разсърдили, че Любослав Пенев ги е критикувал открито пред целия отбор.
 
 
„Тема Спорт”: Станимир Стоилов иска Силва в Астана
 
Треньорът на казахстанския Астана Станимир Стоилов проявява интерес към крилото на ЦСКА Тони Силва, разбра "Тема Спорт". Бившият наставник на Левски, Литекс и Ботев се е запознал добре с качествата на щурмовака през последните няколко месеца. Стоилов е следял внимателно развитието на Силва в „А“ група както през миналия, така и през настоящия сезон и харесва играта му. В момента Стоилов води битка за титлата в азиатската страна със своя Астана. Тимът на Стоилов е на 4 точки от лидера Кайрат, а до края на сезона има още няколко кръга. Основната задача пред родния треньор е да стане шампион. В противен случай той може и да не запази поста си.
 
Така или иначе Стоилов обмисля възможността да предложи на ръководството на Астана да излезе с оферта към Тони Силва през зимата. Стоилов смята, че португалецът ще пасне добре в отбора му и ще вдигне осезаемо нивото. Астана не би имал особени проблеми да извади нужната трансферна сума за Тони, тъй като разполага със сериозен бюджет. През лятото Брюж се опита да купи португалеца, но Александър Томов настояваше ЦСКА да получи поне 1 000 000 евро за правата му, сума, която отказа белгийския гранд.
 
 
„Тема Спорт”: Томанов набеляза трансферни цели
 
Лудогорец вече усилено работи по зимната си селекция, разбра „Тема Спорт". Спортният директор Методи Тома-нов е набелязал трансферни цели по бреме на скаутската си мисия в чужбина. Бившият футболист на ЦСКА е бил в Румъния, като е изгледал няколко мача. Било е планирано той да посети и европейската квалификация на северната ни съседка с Унгария. Очаква се през следващата седмица специалистът да пътува до Холандия, за да наблюдава срещи от Ередивизие и Берете дивизие. Припомняме, че именно от Холандия и Румъния бяха привлечени двама от основните играчи на Лудогорец в момента - Върджил Мисиджан и Козмин Моци.
 
Томанов ще остане в чужбина още около десет дни, след което ще се прибере в София, за да обсъди със старши треньора Георги Дерменджиев и други хора от клуба списъка с набелязани играчи. Приоритет в зимната селекция на зелените е привличането на нов дефанзивен полузащитник и крило. В момента Дерменджиев разполага в средата на терена с Дяков, Анисе, Ешпиньо и Златински. Последният обаче почти сигурно ще напусне клуба, тъй като спортно-техническият щаб не е доволен от представянето му. Освен това към бившия полузащитник на Локо Пд има интерес от испанския Елче. Изборът на Дерменджиев за флангови играчи пък е доста ограничен. В момента на тази позиция играят Мишо Александров, Мисиджан и Абало.
 
Почти сигурно през зимната пауза клубът ще се раздели и с някоя от звездите си. С най-големи шансове да напусне е Жуниор Кайсара. Бразилецът привлече интереса на няколко клуба от Западна Европа след силното си представяне срещу Ливърпул и Реал Мадрид. Мениджърът на играча дори потвърди, че Кайсара е следен от португалския шампион Бенфика. Както е известно, преди да пристигне в България, бранителят бе част от Жил Висенте и стигна до финал за Купата на Португалия.
 
Освен него със сериозни шансове да бъде продаден е и Марселиньо. Плеймейкърът изнесе поредица запомнящи се мачове в Европа, като дори успя да вкара на Реал Мадрид.
 

До момента Лудогорец не е осъществил нито един голям изходящ трансфер. Клубът прибра пари единствено за Мирослав Антонов. Нападателят премина в Славия за около 50 хиляди лева.  

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев