Англия се измъчи за победата срещу 10 от Естония (ВИДЕО)

Уейн Рууни вкара 43-ия си гол с екипа на „трите лъва”

Англия се измъчи за победата срещу 10 от Естония (ВИДЕО)

Англия постигна трудна победа срещу коравия отбор на Естония в двубой от Група Е за Евро 2016. Тимът на селекционера Рой Ходжсън постигна трета победа в квалификациите и заема първото място с 9 точки в класирането. Нападателят Уейн Рууни вкара за крайното 1:0 в срещата късно през второто полувреме и донесе ценния успех за „трите лъва”. Това бе негов 43-и гол за националния отбор.

 

С този гол футболистът на Манчестър Юнайтед има вече 9 гола в европейски квалификации и заема второто място в тази класация след Майкъл Оуен, който има 11.

 

Домакините от Естония завършиха срещата с 10 души. В 48-ата минута Клаван получи втори жълт картон.

 

Гостите от Острова бяха по-активните през цялото време, но срещнаха сериозен отпор, като в отделни моменти можаха да бъдат наказани. Англичаните владееха топката 59% от игровото време и бяха отправили 5 точни удара срещу 1 на естонците.

 

Футболистите на Естония започнаха вихрено двубоя пред собствената си публика и още след около 30 секунди игра можеха да открият резултата. Зеньов завърши бърза атака на своите с плътен удар по земя от близко разстояние, но топката премина на сантиметри от дясната греда. 

 

В 15-ата минута голмайсторът Рууни направи нещо много красиво, но не намери очертанията на вратата. Топката бе центрирана в наказателното поле, нападателят я засече във въздуха и отправи мощен удар, който обаче мина над горната греда. Първият точен удар към една от двете врати бе отправен едва в 44-ата минута, дело на Джордан Хендерсън.

 

Второто полувреме не започна по най-мечтания начин за естонците. В 48-ата минута Клаван бе изгонен от игра. Той спря скоростна атака на Делф и трябваше да поеме по-рано към съблекалнята.

 

В 74-ата минута Рахим Стърлинг бе съборен пред наказателното поле и от последвалия фаул Уейн Рууни отбеляза единственото попадение в мача. Отново Рууни можеше да удвои аванса на "трите лъва" в 92-ата минута, когато се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

 

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки