1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Молдова взе сензационна точка от Русия в Москва (ВИДЕО)

Молдова взе сензационна точка от Русия в Москва (ВИДЕО)

Гол от дузпа на Дзюба бе заличен само минута по-късно за изненадващото 1:1, което донесе първа точка на молдовците

Молдова взе сензационна точка от Русия в Москва (ВИДЕО)
Русия не успя да бие 105-ия в ранглистата на ФИФА отбор на Молдова и стигна само до 1:1 у дома в среща от Група G на квалификациите за Евро 2016. Артьом Дзюба даде аванс на руснаците от дузпа в 73-ата минута, но секунди по-късно Епуреану изравни след корнер. Така селекцията на Фабио Капело заличи добрите впечатления от ремито 1:1 като гост на Швеция преди 3 дни. Точката е първа за молдовците в квалификационната битка.

В другия мач от групата Австрия надви у дома Черна гора с минималното 1:0 и излезе начело в класирането със 7 точки. Русия е на второ място с 5, Черна гора остава с 4, а Швеция има 2 преди домакинството на Лихтенщайн тази вечер от 21:45.

През първата част Русия не успя да пречупи своя гост на чисто новия стадион „Откритие Арена”, построен специално за предстоящия Мондиал 2018.

Нападателят на Виляреал Денис Черишев бе близо до първия гол, но волето му с левия крак мина близо до гредата.

Натискът се засилваше с напредването на първото полувреме и „Сборная” изпълни серия от корнери, които обаче не донесоха опасност.

Игор Акинфеев пък получи напомняне, че и той играе в този мач и спаси далечен фалцов удар на Игор Армас от 30-ина метра. Пред другата врата удар на Глушаков бе добре избит от вратаря на молдовците Илие Чебану.

10 минути след паузата Глушаков пропиля златен шанс и след отбита топка стреля над целта отблизо, а Дзюба с глава насочи покрай вратата веднага след това.

Русия все пак намери начин да вкара. Виктор Головатенко повали върлината Дзюба в наказателното поле и потърпевшият сам се разписа от бялата точка с шут в долния десен ъгъл – 1:0 в 73-ата минута.

Сензационно авансът бе заличен само минута по-късно. Александру Дедов центрира от корнер и Александру Епуреану с глава прониза Акинфеев за 1:1 и поднесе горчив хап за Фабио Капело.



В другия мач от групата Австрия надви Черна гора с 1:0 на „Ернст Хапел” и остана без загуба в първите си три срещи.

Неманя Николич получи първия шанс да отбележи, ала стреля малко над гредата.

Австрийците поведоха в 24-ата минута, когато Марко Арнаутович намери Рубин Окотие и нападателят на Мюнхен 1860 се разписа в долния ъгъл за 1:0.

Симон Вукчевич не успя да намери очертанията при удар с глава, а Юнузович накара вратаря Полексич да спасява.

През втората част Черна гора не успя да намери пролука в защитата на домакините и записа първа загуба в квалификационната кампания.

Група G

Русия – Молдова 1:1
1:0 Дзюба ’73 /дузпа/
1:1 Епуреану ‘74

Австрия – Черна гора 1:0
1:0 Окотие ‘24

21:45 Швеция – Лихтенщайн