Стоусър, Плишкова и Кузнецова в битка за един билет за София

Саманта Стоусър е с най-големи шансове да дойде в България за финалния турнир на най-добрите

Стоусър, Плишкова и Кузнецова в битка за един билет за София

В края на миналата седмица бяха излъчени победителките в три турнира от категория „интернешънъл”, които участват в надпреварата за участие в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, започващ на 28 октомври в зала „Арена Армеец София”. Две от тези тенисистки - Саманта Стоусър и Каролина Плишкова, са със сериозни шансове да заемат последното, осмо, свободно място за състезанието.

За София вече се класираха Екатерина Макарова (Русия), Доминика Цибулкова (Словакия), Андреа Петкович (Германия), Карла Суарес Наваро (Испания) и Ализе Корне (Франция), а с „уайлд кард” от организаторите ще участват Цветана Пиронкова и Флавия Пенета (Италия).

Стоусър спечели за трети път в кариерата си турнира в Осака, Япония. На финала австралийска се наложи над Зарина Диас от Казахстан със 7:6(7), 6:3. Чехкинята Каролина Плишкова надделя над Камила Джорджи от Италия в Линц, Австрия, с 6:7(4), 6:3, 7:6(4) в изключително драматичен двубой. Плишкова водеше с 5:1 гейма в третия сет, но се стигна до 5:6 и дори Джорджи имаше мачбол.

Алисън Риск от Съединените щати спечели първия си трофей в дебютното издание на турнира в Тянджин, Китай. На финала тя победи 17-годишната швейцарка Белинда Бенчич с 6:3, 6:4. В новата класация Race to Sofia финалистката от Турнира на шампионките през 2013 година Саманта Стоусър се изкачи на шестото място, което е последното, гарантиращо игра в „Арена Армеец”. 30-годишната австралийка има 2005 точки. Тя не участва тази седмица в последните турнири в Москва и Люксембург.

Стоусър може да бъде изместена само от Светлана Кузнецова или Каролина Плишкова при определени условия. Кузнецова ще вземе билет за София, ако спечели турнира в Москва. Плишкова ще измести Саманта, ако стигне до финала в Москва, при положение, че в този двубой не играе срещу Кузнецова. 

Гришо започва срещу сърбин на Уимбълдън

Виктория Томова ще има за съперничка китайката Уанг в първи кръг

Три българки се класираха за полуфиналите на турнир в София

Вижте подробности

БФТ отново организира "Купа на регионите"

Тя се провежда в Албена

Джокович почти сигурно ще е готов за Уимбълдън

Сърбинът се чувства добре след няколко тренировъчни мача

Томова надви Анна Блинкова и е на полуфинал в Бад Хомбург (ВИДЕО)

Българката спаси пет мачбола

МОК покани осем руски тенисисти, Арина Саблаленка и Виктория Азаренка в Париж

Вижте подробности

Григор Димитров поставен под номер 10 на Уимбълдън

През миналата година българинът достигна до осминафиналите

Донски отпадна на четвъртфиналите на двойки в РЮА

Донски и Алек Бекли отстъпиха пред Акрам Ел Салали (Египет) и Хололвам Монтси (РЮА)

ЖАЛКО! Гергана Топалова загуби на "Уимбълдън"

Българката отпадна в третия кръг на квалификациите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки