Левски се разбра с Кевин Бру и Меси

"Платиха част от дълга и се договорихме за разсрочване", заяви адвокат Радостин Василев

Левски се разбра с Кевин Бру и Меси

Левски е на път да изчисти задълженията си към част от бившите си футболисти, пише в. "Тема спорт". „Сините” са направили първа крачка към обезпечаване на дългове­те към Кевин Бру и Радослав Димитров. Двамата имат да прибират около 70 хиляди ле­ва, французинът трябва да вземе близо 64 хиляди лева (32 хил. евро), а бившият брани­тел на Славия - 6 хиляди лева. Наскоро от „Герена" са преве­ли един транш по сметките на играчите.

Ако клубът не се разплати към Бру и Димитров до 30 септе­мври, може да получи санкция от УЕФА. Няколко дни след крайния срок столичани са се свързали с играчите. Както е известно, през лятото Левс­ки бе глобен от централата с 200 хиляди евро за нарушава­не на финансовия феърплей. Освен това клубът е и под мониторинг и това го поста­вя в много сложна ситуация, в случай че не спазва подписани­те договори.

"Имаме частично плащане и уверение от страна на Левски, че в сроковете, за ко­ито сме се разбрали, ще изчистят цялата сума към Бру и Радослав Димитров. До края на този месец трябва да бъде преведен още един транш, след което през ноември трябва да се получи още един. Сумата, платена на то­зи етап от клуба, не е голяма, но е знак за добро желание за изпълнение на изплащане на дължимите суми. Проявяваме разбиране. Говорил съм с фут­болистите и те са готови да изчакат. Те са търпеливи и искат да се разберат с Левс­ки. В момента сме оставили клуба да събира пари, за да мо­же да се издължи напълно. Ня­маме толкова сериозен проб­лем с тях. Всичко вече е коре­ктно", обясни адвокатът на двамата Радостин Василев.

От УЕФА стриктно следят дали Левски харчи повече от това, което изкарва. Затова сините рискуват много, ако си позволят да не спазват сключените споразумения с футболисти, с които са се разделили, а в същото време да привличат други играчи. Санкцията, която може да бъ­де наложена на клуба при не­изпълнение на договорите, е изваждане от евротурнирите за една година.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки