Стилиян със счупена костица в китката

"Битката ми сега е само една - да преборим левкемията по света", заяви бившият капитан на националите

Стилиян със счупена костица в китката

Стилиян Петров е пострадал по време на по­следния мач на своя „Уичъл Уондърърс" за ку­пата. Тимът на Стан победи „Фоли Лейн Стролърс" с 3:0. През втората част той паднал на ръката си и ед­ва вечерта открил, че има счупена костица на китката. Наложило се да я гипсира, но се надява бързо да се възстанови, пише в. „24 часа”. При това положение била свирена дузпа за „Уичъл", като Петров сам казал на рефера, че не е имало нарушение, и той я отменил, пише шотландският вестник „Дейли Рекърд", който е имал човек на мача. Отбелязват се двата голови паса, които е дал Стилиян за хеттрика на свой съотборник.

„Сега мечтата ми е са­мо една - да се открие лечение за левкемията. На това ще посветя оста­тъка от живота си. Ви­дях достатъчно хора, които се борят с тази бо­лест. Тя е като животно, изяжда те отвътре. По време на химиотерапията ми бе трудно дори да говоря със синовете си", обяснява Стилиян. Всяка неделя той пла­щал по 3 лири, за да се появи на терена в недел­ната лига. Българинът обаче е купил новите ек­ипи на тима си, които са на световния концерн „Найки".

Условията в лигата са далеч от тези във Вис­шата дивизия на Англия.„Не ми пука. Аз съм свикнал на това. Ако бяхте видели на какви терени съм ритал като юноша в България, щях­те да разберете всичко", допълни Стилиян в ин­тервюто.

В момента той рабо­тел много с фондацията „Излекувай левкемия­та", която финансира революционни разра­ботки на клетъчна осно­ва срещу рака на кръвта. „Нямам търпение да приключи моето лече­ние. Като спра стероиди­те, лекарите казват, че тялото ми ще се върне към нормалните кило­грами. Сега съм свалил няколко и момчетата ми се чудят дали няма да се върна обратно на тере­на. За мен обаче всичко приключи", казва още Стилиян.

Официално: Наш талант с трансфер във Вердер

Той е смел, написаха от германския клуб за Смъркалев

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Фиорентина ще предложи нов договор на Димо Кръстев

Българинът ще остане в тима от Флоренция

Официално: Полският вицешампион ще задържи Симеон Петров за постоянно

Бранителят ще остане в Шльонск

Това е един от най-успешните сезони на гръцкия елит

С рекордна посещаемост и домакинство на два европейски финала

Кремонезе и Антов са на крачка от Серия А

Българският национал с цял мач при разгром с 4:1

Стоилов обяви дали гледа за играчи от България

Треньорът гони високи цели в елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки