Аржентина записа най-голямата си победа от почти 40 г. насам (ВИДЕО)

Гайтан, Игуаин и резервата Меси вкараха по два гола за успеха със 7:0 над Хонконг

Аржентина записа най-голямата си победа от почти 40 г. насам (ВИДЕО)

Аржентина завърши своето азиатско турне с най-голямата си победа от 1975 г. насам. „Гаучосите” разгромиха със 7:0 отбора на Хонконг, а с по две попадения се отличиха Николас Гайтан, Гонсало Игуаин и Лионел Меси, който започна срещата на резервната скамейка.

Така, три дни след като загуби от Бразилия, аржентинците си върна самочувствието. Хората на Тата Мартино откриха резултата в 19-тата минута, когато удар на Гайтан бе спасен, но след това защитник не изчисти добре топката и тя попадна в крака на Евер Банега, който вкара за 1:0.

Резултатът се запази минимален до заключителните минути на първата част, когато „гаучосите” вкараха още два гола само за три минути. Първо Гонсало Игуаин засече с глава центриране отляво на Ваниони, а след това Гайтан оформи класиката със страхотив шут.

В 54-ата минута защитникът на Бенфика подаде на Игуаин и нападателят на Наполи се разписа в опразнената врата. В 66-ата минута Меси откри головата си сметка в мача, след като шест минути по-рано се появи в игра на мястото на Хавиер Пасторе, а след това успя да даде и автограф на един фен, който нахлу на терена, разписвайки се върху фланелката му.

Шест минути след гола си звездата на Барселона асистира за второто попадение на Гайтан, който се разписа от границата на вратарското поле. В 84-ата минута Меси намери пролука в пеналта и навърза трима защитници на домакините, а после реализира за втори път и оформи крайното 7:0.

В края той можеше да оформи и хеттрика си, след като залъга трима защитници и се опита да матира вратаря, но Яп успя да спаси с една ръка насочената в долния му десен ъгъл топка. В добавеното време появилият се като резерва Ди Мария също бе близо до гол, но топката бе изчистена от голлинията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки