Ясни са първите полуфиналисти на турнира в София

До края на днешния ден трябва да станат ясни всички полуфиналисти до 12 и до 14 годишна възраст, а утре и тези при 16 и 18 годишните

Ясни са първите полуфиналисти на турнира в София

Вече са ясни първите полуфиналисти на турнира „Devin Masters”, който се провежда на кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина.

До този момент приключиха срещите единствено при юношите до 14 годишна възраст. Въпреки неубедителното си начало и допусната разгромна загуба в първия си мач (1:6; 0:6 от Данко Йорданов) националът Стефан Телкаджиев (Локо 98) записа две победи и успя да излезе от своята група. Негов съперник на полуфиналите ще бъде Симон-Антъни Иванов (Черно море Елит), който беше замесен в един от най-вълнуващите и напрегнати мачове днес.

Търсейки задължителна победа над Йоан Георгиев (Локо 98), той поведе с 5:2 гейма в решителния трети сет и вече се виждаше победител. Тогава обаче ситуацията на корта много бързо се промени и не след дълго Иванов вече трябваше да сервира, за да остане мача, достигайки до тайбрек. Той се справи с тази задача и дори поведе с 6:3 точки него, за да се стигне до ново изравняване при 6:6. Все пак Иванов показа, че повече желае победата и с 8:6 точки спечели мача, а с това и правото да играе на полуфиналите.

Въпреки загубата Йоан Георгиев също излезе от тази група и в другия полуфинал ще се изправи срещу Данко Йорданов (Локо Пд), който пък е единственият, който няма загуба до този момент.

Днешната програма на „Devin Masters” ни предложи още куп интересни сблъсъци, сред които се открояват победата на Тони Нейков (Железничар) над Мартин Атанасов (15-40) с 6:3, 4:6, 6:1 при 16-годишните юноши, както и успехът на Алина Каражова (Лозенец) над Невена Георгиева (Левски) с 6:4, 2:6, 6:2 при 16-годишните девойки.

Тук изявеният фаворит е Петя Аршинкова (Локо Пд), която записа втора победа, този път с 6:4, 6:2 над Стефани Арсова (Левски).

Мачовете между най-добрите български тенисисти от 12 до 18 годишна възраст продължават и в момента. До края на днешния ден трябва да станат ясни всички полуфиналисти до 12 и до 14 годишна възраст, а утре и тези при 16 и 18 годишните. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки