1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Макаби Тел Авав започна с победа защитата на титлата си в Евролигата

Макаби Тел Авав започна с победа защитата на титлата си в Евролигата

Три мача се изиграха в групите „В” и „D”

Макаби Тел Авав започна с победа защитата на титлата си в Евролигата

Защитаващият титлата си от миналия сезон в Евролигата Макаби Елетра нямаше проблем с френския Лимож и започна защитата на трофея с домакински успех с 92:76.

В Тел Авив израелският отбор бе по-добрият през цялото време на срещата, като спечели и всяка една от четирите части. Джереми Парго бе най-резултатен за победителите с 20 т. и 9 асистенции, а Девън Смит успя да запише дабъл-дабъл още на полувремето и в крайна сметка завърши с 13 т. и 12 борби. В мач от същата група В Цедевита (Загреб) загуби у дома от Уникаха (Малага) с 63:78.

Добър старт в група А записа Анадолу Ефес, който се наложи у дома над силния Уникс (Казан) с 82:76. Бившият MVP в турнира Донтайе Дрейпър бе над всички с отбелязаните 16 т., негов най-добър личен резултат в Евролигата.

Цели три мача се изиграха и в група D. Убедителна победа записа испанския Лаборал Куча Витория над литовския Нептунас Клайпеда с 88:69. Съперникът на Левски в Адриатическата лига Цървена звезда записа първи доста престижен успех и в Евролигата – 76:68 над турския Галатасарай. Бившият европейски шампион Олимпиакос пък се наложи като гост на Валенсия със 71:68.