1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. ЦСКА приема Литекс с цел да удължи перфектната си серия на "Армията"

ЦСКА приема Литекс с цел да удължи перфектната си серия на "Армията"

Ловчанлии не са вкарвали гол на ЦСКА от 483 минути, а "червените" нямат допуснат гол у дома този сезон

ЦСКА приема Литекс с цел да удължи перфектната си серия на "Армията"
По пътя към 32-ата титла на ЦСКА му предс­тои тежка серия от ма­чове. Първият от тях е днес от 19:30 часа на "Ар­мията" срещу Литекс. В следващия кръг е вечното дерби, а на 21 ноември -сблъсъкът с Лудогорец.

„Червените” излъгаха „оран­жевите” в първата среща от сезона с гол от рикошет на Маркиньос, но се­га залогът е доста по-ви­сок и на случайности не може да се разчита. ЦСКА има комфортна преднина на върха, която обаче може да се стопи напълно в следващите две срещи. Така победата на армейците днес е наложи­телна спрямо амбициите на клуба. А че ЦСКА разпо­лага с качеството да сло­ми ловчанлии за втори път през сезона, не подле­жи на съмнение.

„Армейците” набраха ско­рост, измъкнаха няколко важни успеха и бяха спрени само от Лудогорец. И докато в първия кръг в Ловеч ЦСКА изглеждаше плах, неориентиран и на моменти безпомощен от­бор, то сега картинката е напълно различна. Днес Литекс ще е в ролята на мишката, а армейците -на котката.

ЦСКА е безпощаден до­макин от началото на се­зона - 5 победи от 5 мача при 15-0 голова разлика. В тази връзка трябва да се отбележи и фактът, че Литекс загуби последните си две визити на червени­те на нула, а от 483 ми­нути не е вкарвал гол на днешния си съперник.

Представянето на лов­чанлии от началото на сезона не е убедително, като поредното доказателство в тази посока дойде миналия кръг със за­губата на "Лаута", но въп­реки това оранжевите са заплаха за всеки от воде­щите отбори. Литекс ня­ма сериозни шансове и ар­гументи да се пребори за титлата през този се­зон, но пък спокойно можеда обърка сметките на претендентите. В ЦСКА трябва да са нащрек за предстоящата среща, за­щото от високо се пада болезнено. И като нищо тимът може да се опари точно срещу Литекс, чия­то мотивация е да стане първият тим, взел точки като гост на армейците.

И двата отбора няма да могат да разчитат на по един от важните си играчи. Дългосрочно аут за червените е капи­танът Валентин Илиев, което е далеч по-голяма загуба от контузения Омар Косоко в лагера на Литекc. Бившият футбо­лист на ЦСКА изобщо ня­ма да пътува до София.

Стойчо Младенов оба­че ще трябва да намери начин да закърпи дупката, оставена от Вальо Илиев. Варианти - много, а ос­новният такъв е хърва­тинът Марин Оршулич. Най-вероятно той ще бъ­де избран за партньор на Александър Тунчев.

Младенов има две въп­росителни по своя стар­тов състав. И в двата случая нещата са "на кан­тар". За вътрешен халф до Сънди ще се избира между Галчев и Маркинь­ос, а за ляво крило - между Карачанаков и Луис Соарес. Шансовете са 50 на 50, а други промени не се очакват.

Красимир Балъков също е с няколко дилеми. Те са свързани с центъра на за­щитата и халфовата ли­ния. За партньор на Менди в отбрана ще се изби­ра между младока Пламен Гълъбов и Илия Миланов. Гълъбов е с малко по-голе­ми шансове за титуляр. В средата на терена пък може да действа Петър Златинов вместо неубе­дителния в последно вре­ме Бумал. Вариант също е Малинов да бъде върнат в центъра, а Златинов да е зад нападателя Джордан. Балъков, планира още една промяна - Божиков да седне на пейката, след като в последния мач с Локо Пд се отличи с "майсторски" автогол, а на негово място като ляв бек да оперира Антон Не­дялков.

Очаква се предстояща­та среща да е най-посетената на "Армията" от началото на сезона, но едва ли ще има над 10 000.
 

ЦСКА – Литекс
19:30, „Българска армия”

Вероятни състави:

ЦСКА: Дивиш – Василев, Тунчев, Оршулич, Кукоч, Сънди, Галчев, Силва, Фелипе, Соарес, Буш
Треньор: Стойчо Младенов

Литекс: Винисуис – Стр. Попов – Менди, Гълъбов, Недялков, Златинов, Колев, Асприля, Малинов, Ваюши, Джордан
Треньор: Красимир Балъков

 

Съдия: Никола Попов
Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА ЖИВО: Черно море - ЦСКА 0:0

Следете с Novsport.com

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

Крумовград победи с 2:0 и наля още масло в огъня на Локо Пловдив (ВИДЕО)

"Смърфовете" записаха пети мач без победа

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА приема Септември София на "Васил Левски"?

Има голяма вероятност Националния стадион да е готов за игра за 5-ти октомври