Сензациите в пресата: Изпълкомът поставя две условия на Любо Пенев

От Любо ще се иска подмладяване и класиране за Евро 2016, УЕФА няма да затваря "Васил Левски" за Малта, Цървена звезда идва на "Герена", ако не загуби дерби

Сензациите в пресата: Изпълкомът поставя две условия на Любо Пенев
Сензациите в родната спортна преса в събота, 18 октомври, 2014 година:

Тема спорт: Изпълкомът поставя две условия на Любо Пенев

Членовете на Изпълкома към БФС ще поставят две ус­ловия към селекци­онера Любослав Пенев       на предстоящо­то в края на месеца засе­дание, пише "Тема Спорт". 0т тях до го­ляма сте­пен ще зависи дали Любо ще продължи работата начело на националния отбор.

След за­губите от Хърва­тска (0:1) и Норве­гия (1:2) някои от ръ­ководните фигури вдигнаха мерника на Пенев. Инициатор на едното условие е вицепрези­дентът на централата Йордан Лечков. Той ще поиска от Ел Голеадор да обещае пред Изпълкома, че ще класи­ра България на Евро 2016.

Очаква се ръководното тяло на БФС да се събере в края на месеца, за което Бо­рислав Михайлов вече анонси­ра. До края на годината националите имат само още един мач - срещу Малта у дома на 16 ноември (неделя). До сед­мица трябва да стане ясно дали двубоят ще е пред праз­ни трибуни заради изстъпле­нията на феновете на среща­та с Хърватска.

Другото условие ще е по-скоро пожелателно, отколко­то задължително. Любослав Пенев ще трябва да започне подмладяване на отбора. Идеята е играчите над 30 години да бъдат сведени до минимум.

Според запознати от цент­ралата вече имат три вари­анта за заместник на Любо. Сред спряганите имена са те­зи на Красимир Балъков, Стой­чо Стоев и чужденец.

Меридиан мач: УЕФА няма да затваря „Васил Левски” за мача с Малта

От Европейската футболна централа са уверили Бъргарския футболен съюз, че ще наложат само парична санкция за ексцесиите на мача с Хърватия, съобщава „Меридиан мач“.

Тогава родните фенове и тези на гостите се замеряха с факли, а преди двубоя, хърватски фенове бяха бити. Очаква се Дисциплинарната комисия към УЕФА да заседава на 13 ноември и тогава да реши как да накаже БФС.

В Европейската футболна централа имали далеч по-големи грижи с мачовете Румъния - Унгария и Сърбия - Албания, на фона на които случилото се на "Васил Левски" е незначително.

Труд: Батков почерпи Левски за ЧРД с 200 000 лева

Тодор Батков “почерпи” в “Левски” за 56-ия си рожден ден вчера с... пари. Футболисти и служители се зарадваха на забавени заплати след дни на безпокойство, но без бунтовни настроения.

Собственикът на клуба повтори “едно към едно” схемата от миналия месец. Отиде в чужбина, завърна се и в петък около обед преведе сума от порядъка на 200 000 лв. Заради последния работен ден от седмицата и банковото обслужване “сините” ще могат да теглят парите си в понеделник.

За да има заплати и за персонала, футболистите не получават в момента заплатите в 100-процентов размер. Преведените пари са за август. Така остават заплатата за септември, за да влезе клубът в график. Възможно е парите да бъдат дадени около дербито с ЦСКА на 25-и. Забавянето от една заплата е практика в родния футбол, а повечето клубове дължат повече...

Батков отново върза двата края в трудните за “Левски” времена на немотия, която ще приключи около 5 януари. Чака се спонсор.

Но и вчера отборът се усмихна преди важния мач с “Локомотив” (Пд) под тепетата днес. “Левски” излиза без наказания капитан Владимир Гаджев и без контузения алжирски халф Наджиб Амари. От групата отпаднаха Антон Огнянов и Владислав Мисяк, за които се търсят отбори под наем.
 
Тема спорт: Звезда идва за шоу с Левски, ако не падне от Партизан

Цървена звезда даде оконча­телен отговор на поканата на Левски за спаринг между двата тима в понеделник. От тръст „Синя България" съвместно с клy6a поискаха сръбският тим да гостува на „Герена" на 15 ноември. Тогава има пауза в първенствата заради евроквалификациите. Сините фенове се надяват чрез спаринга да съберат средства, с които да подкрепят изтънелия бю­джет на футболния клуб.

Шефовете на звездашите са дали положителен отговор. И са заявили, че ще приемат, но при едно условие - отбо­рът да не загуби днешното дерби с Партизан. Причината е, че при поражение може да има рокади в клуба, което да наложи и промени в програма­та. В момента Звезда е на трето място в класирането - на точка зад Партизан, но с мач повече от вечния си съ­перник.

Вчера собственикът на Левски Тодор Батков навър­ши 56 години. Адвокатът по­лучи поздравления от целия клуб и реши да направи „по­дарък" на своите футболи­сти. Играчите на сините получиха по една заплата и от­пътуваха за Пловдив в добро настроение, футболистите обаче имат да получават по още една заплата. Планът на Батков е тя да бъде изплате­на в дните преди мача с ЦСКА. Вечното дерби е на 25 октом­ври, неделя, от 16:00 часа, ка­то сините са символичен до­макин на Националния стади­он. Служителите обаче имат да взимат по две месечни въ­знаграждения.

На „Герена" продължават да се надяват, че скоро може да се сдобият със солиден спон­сор, който да облекчи финан­совите проблеми на клуба.

Меридиан мач: Локо (Пд) урежда Зума за треньор

Легендата на Ло­ко (Пд) Хрис­то Бонев най-вероятно ще е но­вият стар­ши тре­ньор на тима от парк „Лаута", но само по документи.

Според „Меридиан Мач", ръководството на „черно-белите" търси вра­тичка, чрез която да запише в БФС Зума като официа­лен треньор на от­бора. Така клубът ще реши честите проблемите около лиценза, които към днешна дата създа­ват трудности на „Лаута". Както е известно, сега за треньор на „смърфовете" се води Петър Пашев, а реално наставник е Христо Колев -Бащата, който ня­ма разрешително за това.

Идеята на шефо­вете на Локо (Пд) е лицензът на Хрис­то Бонев да бъде подновен. Легенда­та има Про лиценз, който е защитен в германската школа в Кьолн. Зума оба­че от много години не е практикувал и лицензът не е акту­ален. Пред Бонев има два варианта. Единият е да се върне в Германия, за да го поднови. Това обаче ще от­неме много време, а и пари. Другият е по-лесен и изпъл­ним - Христо Бонев да се яви на приравнителен курс в НСА.

Със сигурност Бащата ще води отбора в мача сре­щу Левски и в близките дни ще трябва да се реши казусът относно новия треньор.
 
Тема спорт: Ранджелович си реди трансфер навън

Сръбският централен за­щитник на Локомотив София Марко Ранджелович си урежда трансфер в чужбина. Брани­телят не е доволен от заче­стилото забавяне на плаща­нията в "Надежда" и вече е запознал мениджъра си с това.

В момента всеки един играч при червено-черните има да получава по 3 заплати и поло­вина и по две премии. Това да­ва основание за разтрогване на договора по вина на клуба, като доста футболисти са склонни да предприемат този ход по време на зимната пayза, ако нещата не бъдат опра­вени.

Контрактът на Рандже­лович с Локо изтича през ля­тото на 2015 година. Реално от януари той има правото да преговаря свободно и да подпише предварителен кон­тракт с всеки отбор. 
Обновеният ни младежки отбор с реми в Азербайджан

Александър Димитров даде игрови минути на всички налични футболисти

За България отново се говори с уважение

Два мача на националите върнаха част от реномето им

Георги Иванов: Работим в правилна посока

"Трябва да спечелим групата си в Лигата на нациите“

Юношите отстъпиха на Румъния в контролна среща

Националният ни отбор до 18 години загуби с 0:1

Котев: Ще дойдат и победите! Слаби отбори вече няма

Техническият директор на БФС бе доволен от проверката със Словения

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Илиан Илиев: Следващата крачка пред нас е Лигата на нациите (ВИДЕО)

Селекционерът на България остана доволен от проверката със Словения

Браво! Силна България не се даде и на Словения (ВИДЕО)

Шести мач без загуба при Илиан Илиев

Георги Костадинов: Няма как само няколко човека да дърпат отбора

"Младите натрупаха самочувствие и вече носят отговорност"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки