Серхио Агуеро вкара 4 на Тотнъм в луд мач за историята на „Етихад” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити пак разби „шпорите”, този път в двубой с 5 гола и 4 дузпи! Кун вече е голмайстор на шампионите за всички времена

Серхио Агуеро вкара 4 на Тотнъм в луд мач за историята на „Етихад” (ВИДЕО+СНИМКИ)
Английският шампион Манчестър Сити победи категорично Тотнъм за трети пореден път. След като „гржданите” надделяха над „шпорите” с 6:0 и с 5:1 в последните два сблъсъка, сега те се наложиха вкъщи с 4:1 в мач от осмия кръг на Висшата лига. 

В срещата на „Етихад” имаше всичко – пет гола, четири дузпи, две от които спасени, червен картон и две нови постижения. Те бяха поставени от звездата на „небесносините” Серхио Агуеро, който вкара всичките четири гола за своите и така се превърна във водещ реализатор на Манчестър Сити.

Той вече има 61 попадения, като изпревари Карлос Тевес (58) и стана едва вторият футболист, след Един Джеко, разписал се четири пъти в един мач. Любопитното е, че босненецът също го стори срещу Тотнъм, но през 2011 година.

Преди началото на двубоя женският отбор на домакините направи почетна обиколка на стадиона, за да покаже Континенталната купа, спечелена в четвъртък с успех над Арсенал.



Иначе първото положение в мача се откри пред гостите, но с фантастична намеса Джо Харт спаси удар на Райън Мейсън, а после Кристиан Ериксен стреля над целта. 

След това в сила влезе правилото, че след пропуск обикновено получаваш гол и Серхио Агуеро откри резултата. Той получи подаване от Франк Лампард и с прецизен шут в долния ъгъл изведе „гражданите” напред в 13-ата минута. 



Само 90 секунди по-късно обаче Тотнъм отговори подобаващо, след като Роберто Солдадо асистира на Кристиан Ериксен и той с мощен шут изненада Джо Харт, след чиято намеса топката се отби в гредата и се оплете в мрежата – 1:1.



Това се случи в 15-ата минута, а в 19-ата главният рефер Джонатан Мос отсъди първата дискусионна дузпа в мача заради нарушение на Ерик Ламела срещу Франк Лампард. 

Зад топката застана Серхио Агуеро и в 20-ата минута даде за втори път преднина на своите – 2:1.




Малко по-късно Лампард получи травма и бе заменен принудително, а след това домакините получиха правото да изпълнят втора дузпа. Тя също бе оспорвана дълго от „шпорите” и бе отсъдена след единоборство между Юнес Кабул и Давид Силва. Отново Агуеро бе зад топката, но този път Юго Лорис се намеси решително и спаси удара на аржентинеца. 



Така домакините се оттеглиха на почивка с преднина от едно попадение, а след нея вкараха още два пъти. Първо обаче Тотнъм получи възможност да изравни, след като в 62-ата минута Мартин Демикелис събори Роберто Солдадо на линията на наказателното поле. Реферът обаче посочи бялата точка, но от нея именно Солдадо не можа да се разпише, защото стреля слабо и Джо Харт спаси.

В 68-ата минута реферът отсъди четвърта дузпа, която бе реализирана от Агуеро и така той оформи своя хеттрик, за да може в 75-ата минута да се възползва от пас на резервата Фернандиньо и да оформи крайния резултат в мача – 4:1.



Той можеше да стане и още по-изразителен, но в заключителните минути удар на Джеймс Милнър срещна гредата. 

След успеха Манчестър Сити събра 17 точки и засега има най-много в Англия за календарната година. „Гражданите” са с 62, докато с една по-малко е настоящият лидер в класирането Челси. „Сините” понастоящем са с 19 в своя актив, а освен това гостуват на Кристъл Палас. Тотнъм остава с 11 точки от 8 изиграни двубоя.
Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки