Балъков: ЦСКА надхитри младостта в нашия отбор+ВИДЕО

"Косоко не игра, защото е контузен", каза треньорът на Литекс

Балъков: ЦСКА надхитри младостта в нашия отбор+ВИДЕО
Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков смята, че загубата от ЦСКА с 0:2 на "Българска армия" се дължи на неопитността на някои от младите играчи в отбора.

"ЦСКА надхитри младостта в нашия отбор. Ние не ритахме топката за разлика на ЦСКА. Не съм видял преса от страна на ЦСКА. Искам да уча футболистите си да играят футбол, а не да ритат топката", каза Балъков след мача.

"Играчите на ЦСКА имат много по-богат опит. Всички са чужденци, зрели, някои са ми били играчи и на мен. За да се сбием с такъв отбор, трябва да играем много организирано и компактно и ни трябва малко късмет".

"Имахме концепция за мача да бъдем по-дръпнати назад, за да стопираме агресията на ЦСКА. Стояхме доста добре на терена, дори ги превъзхождахме в части през второто полувреме".

"Лошото е, че имаме четири-пет момчета много млади за разлика от ЦСКА. Ние имаме седем-осем млади момчета под 20 години. Винаги съм казвал, че българският футбол плаче за млади футболисти".

"Първият гол, който падна, бе нелеп. На младите момчета им трябва повече време да поддържат концепцията през целия мач. Втория гол - няма смисъл да го коментирам. Топката попадна там, където са паяците. Сигурно ще бъде голът на месеца".

"Косоко не игра, защото е контузен, а Ваюши - след сцените в Сърбия го спестихме. Менди изигра много професионално мача и не реагира на освиркванията. Мисля, че и Косоко нямаше да реагира".

"Когато играчите започнат да правят това, което аз, ще растат. Ако ги смачкаме и не им даваме шанс да играят, утре пак ще критикуваме националните гарнитури. Докато съм в Литекс, ще пускам млади футболисти. След време ща имаме повече конкуренция в националния". 

"Спекулациите през седмицата за национален селекционер не са ми повлияли. Те са ежедневни. Изцяло съсредоточен съм върху работата си в Литекс", добави треньорът на Литекс.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки