1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Будучност отнесе Левски в Адриатическата лига

Будучност отнесе Левски в Адриатическата лига

„Сините” се радваха на гореща подрепа в зала „Универсиада”

Будучност отнесе Левски в Адриатическата лига

Черногорският баскетболен шампион Будучност нанесе трета загуба на Левски в Адриатическата лига и постигна четвърта поредна победа в турнира. Срещата се проведе в столичната зала „Универсиада”, а „сините” отстъпиха със 75:92. Въпреки това българският отбор се радваше на много гореща подкрепа през цялото време. Публиката остана и след последната сирена, като не спря да скандира в подкрепа на Левски. 

 

"Загубата е абсолютна реална. Това е доказателството (феновете), че Левски трябва да го има. Да има радост и при загубата. Разликата дойде в класата, дължината на пейката. Ние имаме и важни контузени играчи. При всички случаи разликата в класите е очевидна. По-важвото е, че в този труден момент феновете са с нас", каза през сълзи треньорът на Левски Тити Папазов. 

 

След равностойна първа част срещата беше решена във втората четвърт, когато черногорският отбор натрупа аванс от 14 точки. След това играчите на Будучност само увеличаваха преднината си пред тима на Тити Папазов.
 
Милян Пупович беше най-резултатен за Левски в мача – 16 точки. Павлин Иванов, бивш играч на отбора от Подгорица, добави 13 точки и 6 асистенции. Павел Иванов добави 11 точки.
 
Боян Суботич от Будучност стана най-резултатният играч в мача – 18 точки. Суад Сехович добави 17 за успеха на черногорците. Джеймс Рейнълдс се отличи с 14.