1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Нюкасъл изненада Тотнъм с обрат за 12 минути на "Уайт Харт Лейн" (ВИДЕО)

Нюкасъл изненада Тотнъм с обрат за 12 минути на "Уайт Харт Лейн" (ВИДЕО)

"Свраките" взеха първа победа далеч от дома този сезон и се измъкнаха от зоната на изпадащите

Нюкасъл изненада Тотнъм с обрат за 12 минути на "Уайт Харт Лейн" (ВИДЕО)
Нюкасъл шашна Тотнъм с два гола и обрат в рамките на 12 минути след почивката, за да си тръгне с трите точки от „Уайт Харт Лейн” в 9-ия кръг на Висшата лига. „Шпорите” доминираха тотално през първата част и поведоха чрез Адебайор, но „свраките” излязоха преобразени за второто полувреме и стигнаха до успеха с попадения на Амеоби и Перес.

Първата победа на Нюкасъл като гост през сезона и втора поредна въобще след успеха миналата седмица над Лестър изкачи тима на Алън Пардю над зоната на изпадащите вече с 10 точки. Тотнъм си остава 10-ти с 11 точки след второ поредно поражение.

Тотнъм разиграваше спокойно в първите минути, но бе вкарал само един гол в последните си три домакинства в Премиършип. Нюкасъл получи шанс в 17-ата минута след лошо избиване на Уго Лорис, който подари топката на Джак Колбак, но халфът стреля много неточно от изгодна позиция.

Минута по-късно Тотнъм поведе. Адебайор опита да подаде, но рикошет изпрати кълбото в краката на Насер Шадли, негов удар бе блокиран, изстрел на Ериксен също бе спрян от Колочини, а Райън Мейсън прояви повече хитрост и копна на втора греда за Адебайор и тогоанецът с глава прати зад Тим Крул – 1:0.

Нюкасъл играеше лошо през първата част и центриране на Ериксен от пряк свободен удар стигна безпроблемно до Шадли, но белгиецът с воле прати в аут.

На почивката Сами Амеоби замени Габриел Обертан, а Нюкасъл изневиделица изравни секунди след подновяването на играта. Джак Колбак пусна пас напред, Дайър не внимаваше и Сами Амеоби простреля Лорис с първото си докосване за 1:1 още в 46-ата минута.

Ериксен направи голям пропуск отблизо и Колочини успя да отклони встрани, а „свраките” обърнаха мача в 58-ата минута. Муса Сисоко направи впечатляващ рейд през трима защитници и чукна вляво за Реми Кабела, който центрира меко и Айозе Перес с глава прецизно насочи в далечния десен ъгъл за 2:1.

Кристиан Ериксен вкара директно от корнер в 67-ата минута с ниско центриране, което изненада Гуфран и вратаря Крул, но съдиите правилно отмениха попадението, защото топката бе напуснала очертанията на терена при фалцирането от флагчето.

Веднага след това на терена се появи Хари Кейн. Авторът на хеттрик в Лига Европа срещу Астерас веднага получи чисто положение за гол след ниско центриране на Дани Роус, но би право в Тим Крул от непосредствена близост.

Тотнъм опита да изравни, но нито един от последните 17 мача между тези съперници в Лондон не бе завършил с реми и тенденцията се запази.

Хари Кейн достави отлично прострелно центриране, но нямаше кой да засече, а после Солдадо показа, че не е предишния нападател и не нацели топката, която му бе добре свалена от Кейн.

Така Тотнъм продължи слабата си форма като домакин във Висшата лига и вече има две загуби и три поражение на своя стадион.
Краев с цял мач в Португалия

Каза Пия и Витория въртят хикс

Сензация в Ла Лига! Осасуна вкара 4 на Барса (ВИДЕО)

Каталунците безсилни в Памплома

Сосиедад отнесе Валенсия и се измъкна от опасната зона (ВИДЕО)

Реал с 3:0 в „Ла Лига“

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата