1. Novsport
  2. Тенис
  3. Андреа Петкович: Харесвам корта в София, няма как да мамиш на него, трябва тичане

Андреа Петкович: Харесвам корта в София, няма как да мамиш на него, трябва тичане

Малко е тежко да играеш на толкова тежък корт в края на сезона, турнирът е голямо предизвикателство, заяви германката

Андреа Петкович: Харесвам корта в София, няма как да мамиш на него, трябва тичане
"За да спечелиш тук, трябва да си много силен тенисист и да си психически подготвен. Този турнир е голямо предизвикателство за нас", обяви германката Андреа Петкович след тегленето на жребия за Турнира на шампионките.

"Нямах някакви очаквания за жребия, няма изненади. Всички участнички са много силни и тежки съпернички. Срещу Пиронкова ще е различно, защото ще има много публика, страхотна атмосфера и то насочена срещу мен. Но това е ОК, защото и преди съм играла срещу любимците на публиката. Няма да бъде лесно, но нямам търпение за този мач. Тази атмосфера ще е приятна", сподели Петкович.

"За първи път ще играя в турнир с групова фаза. Мисля, че най-важната част е винаги да оставаш позитивно настроена, защото може да загубиш един мач и да трябва да играеш на следващия ден отново. Това не е много често срещано в тениса, защото всички турнира са на системата на елиминациите. Ще бъде тест за психиката ми, но аз съм готова, имах няколко дни почивка и успях да се възстановя", каза още тя след жребия.

"Харесвам много корта, доста е бавен и също така доста груб. Няма как да се плъзгаш, трябва да тичаш за всяка топка, няма как да мамиш. Малко е тежко на края на сезона да играеш на толкова бавен корт, но мисля, че е много хубав цвят, изглежда много добре. Играя добре и усещам топката добре, мисля, че всичко ще е наред".

"Ако мога да имам сезона, който Симона Халеп имаше тази година, веднага бих го приела. Всеки е различен, тук има толкова силни тенисистки, почти всички са от топ 20. За да спечелиш тук, трябва да си много силен тенисист и да си психически подготвен. Този турнир е голямо предизвикателство за нас", допълни Петкович.

Германката често хваща басове със своя треньор преди началото на турнири, но призна, че няма облог за надпреварата в София. "Тази година съм тук с баща ми и той не си пада толкова по басовете, но може би ще измисля нещо, ще видим. Вече не правя танца след мачове, спрях преди близо две години. Но никога не се знае, ако съм много щастлива, може и да го направя", завърши тя. /БГНЕС