ЦСКА: Ударът по нашия треньор му нанесе вреди от всякакъв характер

„Освен господин Младенов, пострадаха полицаи, а като цяло пострада и имиджът на страната ни пред света”, пишат „червените”

ЦСКА: Ударът по нашия треньор му нанесе вреди от всякакъв характер
ЦСКА излезе с официална позиция по повод инцидента с треньора на тима Стойчо Младенов, който падна на земята след удар със снежна топка в главата по време на дербито срещу Левски. 
 
Днес Дисциплинарната комисия към БФС реши да остави за следващото си заседание решението какво да е наказанието на „сините”, чиито фенове замеряха треньора и футболистите на съперника по време на мача, игран на националния стадион „Васил Левски” и завършил с класически успех на „червените”.

Ето и позицията на ЦСКА, без редакторска намеса отстрана на Novsport.com:

„ЦСКА София взима отношение във връзка с бруталните актове на агресия, които се случиха пред погледа на всички на стадиона и пред телевизорите по време на дербито на футболна България. Ние, като най-титулуван и успял футболен клуб, далеч надхвърлил пределите на страната, решихме първо да проследим обществените реакции след посегателството върху господин Стойчо Младенов и опитите този мач да не завърши.

Вчера бе ден за анализи, мнения, позиции, коментари и оценки от страна на спортната ни общественост, медиите, настоящи и бивши деятели, както и на свързаните лица. За съжаление, до голяма степен не срещаме адекватни тълкувания, а и сме категорични, че общите очаквания няма да отговарят на действителността и респективно на справедливостта. А в конкретния случай, ЦСКА София иска справедливост и нищо повече. Настояваме и ще я търсим, за да не се повтарят повече подобни инциденти, както и за да не пострада някой още по-тежко. Ударът по нашия старши треньор му нанесе вреди от всякакъв характер, за което има точно определени виновници. И техните лица могат и трябва да бъдат показани пред цяла България.  Сектор "А" на Националния стадион не е пустиня, а съоръжение, което разполага с всичко необходимо, за да бъдат установени агресорите. Налице са достатъчно основания и доказателства да бъдат наказани според цялата строгост на закон, наредби и правилници всички, които са нарушили обществения ред.

Няма как да оставим без разглеждане ситуации, в които страдат хора още повече, когато това се случва на мач, който трябва да е еталон за футболна България. Освен господин Младенов,  пострадаха полицаи, а като цяло пострада и имиджът на страната ни пред света. Вън от съмнение е, че такава бруталност не само е недопустима, тя е подсъдна във всяка нормална държава.

В ЦСКА София сме крайно разтревожени от видяното и твърдо апелираме да има санкции, за да предотвратим следващи последствия.
 В противен случай, всеки от нас е застрашен.

ЦСКА София”
Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Стипич: Очаквам нови играчи следващата седмица

"Няма как да не съм доволен", заяви треньорът на ЦСКА

ЦСКА надви Политехника Яш с 2:1 в Банско (ВИДЕО)

Алесандро Николов и Фаетон бяха голмайсторите за "армейците"

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА 1948 подписа с Алекс Божев

Юношеският национал направи дебюта си за тима в контролата със Струмска слава

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки