Вили Вуцов се оправда с лошия терен на „Лаута” за неубедителната игра на Ботев

Най-после взехме точка в биткаджийски мач, на Коматево мачът ще бъде съвсем друг, обеща треньорът на Ботев

Вили Вуцов се оправда с лошия терен на „Лаута” за неубедителната игра на Ботев
Наставникът на Ботев (Пд) Велислав Вуцов посочи лошия терен на стадион „Локомотив” като причина за неубедителната игра на неговия отбор при равенството 1:1 в дербито на Пловдив на „Лаута”. Локомотив беше много близо до победата, но късен гол на Алекс Колев постави „канарчетата” в по-добра позиция преди реванша в началото на декември.

„Предвид не чак толкова добрата ни игра, особено през първата част, резултатът трябва да ни удовлетворява. Ние знаехме, аз поне знаех, че тоя мач е две действия. Мачът на Коматево ще бъде друг. Тоя терен тук не позволява да се играе. Само ритане, блъскане, на Коматево няма да е така. Радвам се, че най-после в биткаджийски мач взехме поне равен. С тая точка, тоя гол, поздравявам нашия шеф Иван Джиджев, който днес прави 53 години. Дано се радва на още много победи. На добър терен твърдя, че играем по друг начин. Ние искаме да си подаваме повече, да играем по земя, тук топката отскача, не може да се играе така. Млад отбор имаме, има време да израстват. Казах, че ще имаме моменти на падове и повдигане и това е факт. Направихме най-слабия си мач в „Надежда” и после най-силния срещу Берое. Трябва да поддържаме едно добро ниво, тогава ще бъда доволен”, сподели Вили Вуцов след драматичното реми.

Той похвали автора на гола за Ботев Алекс Колев.

„От първото полувреме Алекс спечели най-много единоборства. Ако трябваше да го сменим, щяхме да направим невероятна грешка. Ванката (Цветков) е играчът, на който най-много разчитам, но това не беше добрия мач за негол. Този гол не ни дава кой знае какво предимство. Ако преди днешния мач процентите бяха 60/40 в наша полза, сега са 65/35.”.

„Притеснен съм за Пламен Николов, дано не е тежка контузия. Радвам се, че макар в такъв тежък момент спечелихме мача... спечелихме точка”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки