Иван Иванов преди Лудогорец: Победителят ще е фаворит за второто място

Националът призна, че разградчани са "вдигнали нивото отпреди година"

Иван Иванов преди Лудогорец: Победителят ще е фаворит за второто място

Бранителят на Базел Иван Иванов сподели, че евентуален успех днес ще има огромна те­жест в битката за второто място в групата.

"Мисля, че се­га мачът ще е далеч по-отво-рен и динамичен. Така да се ка­же, играта ще радва окото. Нашият отбор със сигурност ще бъде по-агресивен и ще опи­та да владее топката и да пресира по-дълбоко съперника. Очаквахме подобен сценарий и в София, но стана съвсем различно. Стратегия ни за мача се развали след червения картон. Като цяло мисля, че на "Васил Левски" стояхме добре и не да­дохме на Лудогорец да създаде кой знае какви положения. Не бяхме се затворили хаотично, а контролирахме нещата. Но е много трудно да играеш с чо­век по-малко близо 70 минути. Надявам се този път да няма съдийски грешки в ущърб на двата отбора, защото съм си­гурен, че ако всичко е корект­но, ще се получи истинско шоу. Най-силният ни коз в този мач е, че играем пред наша публи­ка. Тук се представяме доста силно и действаме по-офанзивно. Но все пак това е нормал­но, тъй като на собствения стадион познатата обстанов­ка ти дава предимство. Мисля, че имаме леко предимство за­ради по-големия си опит. Все пак трупаме рутина в продължение на 10 години. В момента обаче изграждаме нов стил с Пауло Соуза. Не отричам обаче, че Лудогорец е вдигнал ни­вото си от преди година и иг­рае с далеч по-голямо самочув­ствие. Стиловете ни са близ­ки, както и нивото на футбо­листите, но, както казах, има­ме леко предимство. ", обясни Иван Иванов пред "Тема Спорт".

Той добави, че Базел няма право на грешка днес.

"Със си­гурност, ако не спечелим, шан­совете ни за второто място ще намалеят. В момента оба­че имаме възможността да се борим. Ако не бяхме загубили в София, щяхме да сме втори при всички положения. Но сега сме длъжни да спечелим срещу Лудогорец. Ако успеем, ще ги изхвърлим от битката за вто­рото място. Оттам нататък имаме един директен двубой с Ливърпул, който не трябва да загубим. Не отписвам мърси-сайдци, но не са в състояние­то, което бяха миналия сезон. Най-лесно е да се играе с анг­лийски отбор, тъй като може винаги да вземеш точка. Убе­ден съм, че ще продължим нап­ред. Определено победителят днес ще се превърне във фаво­рит за второто място, дока­то другият ще се надява поне за Лига Европа. Така да се каже, който спечели, е с единия крак на осминафинал", отсече Ива­нов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки