1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Мартин Камбуров: Доста президенти в Изпълкома се опитват да си налагат футболисти от своите отбори в националния

Мартин Камбуров: Доста президенти в Изпълкома се опитват да си налагат футболисти от своите отбори в националния

"Феновете са временно решение за един клуб, трябва човек с финанси", заяви футболистът, избран за играч на 12-ия кръг

Мартин Камбуров: Доста президенти в Изпълкома се опитват да си налагат футболисти от своите отбори в националния

Футболистът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров бе избран за играч на 12-ия кръг, като от 22-ама гласували нападателят получава 8 гласа. Камбуров, който става за десети път играч на кръга, вкара изравнителния гол срещу Левски, който попари надеждите на "сините" да измъкнат три точки на "Лаута". На второ място в класацията се наредиха Суарес (ЦСКА) и Марселиньо (Лудогорец) с по 4 гласа, а третото място е за Серджиу Буш (ЦСКА) и Владислав Романов (Локомотив София) с по 2 гласа.

"Искам да благодаря на треньорите и на журналистите,  които са гласували за мен. Имахме доста добри игри последния месец. Радвам се за тази награди, вече нямам къде да ги слагам", заяви с усмивка легендата на пловдивските "железничари". "И след първия, и след 100-тния се израдвах по един и същи начин. Мога да кажа, че подписах с Ефбет, за една година да ме ползват за рекламно лице", добави нападателят.

Камбуров заяви, че бившият треньор на "черно-белите" Неделчо Матушев е добър специалист, но с оглед на резултатите в първенството е нормално да бъде сменен. "Не искам да говоря за Неделчо. Мисля, че се  свърши работата до последния  ден на „Лаута”. Според мен, за повечето футболисти след третата загуба дойде и повече напрежение и беше доста трудно в тази ситуация. Неделчо е добър специалист, но в такава ситуация е нормално да се сменя треньорът. Мисля, че постигнатото  е голяма заслуга на Колев. Христо Колев има основната заслуга за доброто ни представяне последния месец. По малко по-прост начин се опитва да се изразява и по по-лесен начин се опитва да предаде това, което иска да каже на футболистите. Ако някой кажеше че ще имаме 10 точки от 4 мача сигурно щяха да му се изсмеят."

"Като цяло, аз пак казвам, отборът като играе добре има ситуации за нападателите. Нямахме гол 5-6 мача. Когато един отбор не играе добре и нападателят не играе. Не мисля, че само треньорската смяна играе роля. Може би така е трябвало да стане. Пет дена преди първенството да събираш футболисти без подготовка и без президент. Трудна беше ситуацията. Последният месец излязохме от трудната ситуация, така ще е до края, за нас всяка точка ще е ценна."

"Ако трябва да бъда честен, аз нямаше да напусна Локомотив ако ръководството  се беше променило по-рано. Минало време. Важното е,  че за мен лично Локомотив успя да се спаси. Хората в Пловдив мисля,  че го оценяват това мое завръщане. Положението е тежко и мисля,  че помагам на клуба да остане в групата. Дай боже,  да дойде човек с финанси и да се стабилизира клубът. Това положение в клуба ще се задържи до май. Хората правят всичко възможно бюджета да е по съкратен, но като кажат, че взимаш 2 лева, ги взимаш навреме. Ако продължим да се борим и вземем точките да останем в групата, ще се намери човек който да спонсорира отбора. Клубът заслужава човек с финанси. На всеки ще му бъде приятно да гледа Локомотив да играе с  Левски, с ЦСКА с Ботев, не искам да обиждам другите отбори."


Нападателят заяви категорично, че възрастта не трябва да играе рашаваща роля в селекцията на националния отбор, а основният фактор трябва да бъде моментната форма. "Според  мен за стари и млади няма значение, ако е във форма, не би трябвало да е проблем да бъде викан. Малко болна тема е националният отбор. Трябва да се викат футболисти във форма. Не виждам защо Тунчев да не бъде викан. Който е в най-добра форма трябва да играе, независимо дали играе в чужбина или в България. Доста президенти в Изпълкома се опитват да си налагат футболисти от своите отбори. Няма нищо лошо, ако играят добре всеки , който заслужава, трябва да бъде викан. Не  да се обади Лъчо Танев или Гриша Ганчев за футболист,  защото трябвало да бъде продаден и трябва да бъде в националния отбор. Националният отбор не е на Литекс, на Славия, на Локомотив София, той е на България и трябва  да се слагат най-добрите. Те ми дойдоха на устата, говоря за всички по принцип. Не е въпросът кой ще е треньорът. Който е най-добър, трябва да е в национала. Тунчев, че бил на 34 години - няма значение. Като е капитан на ЦСКА и играе добре ще е в национала."

Камбуров заяви, че не вижда нищо лошо в това Лудогорец да стимулира финансово отбори да играят по-мотивирано срещу ЦСКА, стига да няма симулативна игра. "Когато не се играе симулативно, защо да не е нормално? Всеки би взел премия от даден отбор да се хвърли, в това няма нищо лошо. Ние сега играем в Разград, играем за победа. Лудогорец  е фаворит, надявам се да са изморени от Шампионска лига и да има подценяване, теренът е хубав  в Разград. Въпросът е да са изморени да ни подценят, малко или много, и тогава ще имаме шансове. Особено след грешката на ЦСКА ще имат още повече желание да скъсяват разликата. На „Армията” няма да мога да играя, не знам дали ще има премия от страна на Лудогорец. Стойчо не ми направи никакви проблеми да си тръгна. Аз се съгласих да не играя два мача срещу ЦСКА. Това ще ми е последният мач, в който няма да играя, и ще си го изпълня. Уважавам Стойчо Младенов, приех неговата молба да не играя."

"Мога да кажа че Локомотив може да бъде временно спасение, но за сериозен успех феновете не могат да го постигнат, особено пък за клубове като ЦСКА и Левски не става, там е много по-сериозно като бюджет. Нашата ситуация в момента е такава, иначе отборът сега трябваше да е във „В” група. Не казвам, че феновете няма да мислят най-доброто за клуба, но просто изисква много пари. Не е само да се платят едни заплати, един клуб има хиляди неща, за които да се плаща. Не е нормално феновете да издържат един клуб."

"Първенството е добро, има 12 отбора и всеки мач се играе на кръв. С тези 12 отбора първенството е изравнено и всеки мач ти е като финал. Интересно е според мен първенството."

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев