1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Пелегрини вярва, че Сити има шансове да спечели Шампионската лига

Пелегрини вярва, че Сити има шансове да спечели Шампионската лига

Мениджърът на "гражданите" призова играчите си да си повярват

Пелегрини вярва, че Сити има шансове да спечели Шампионската лига

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини вярва, че отборът му все още има шансове за спечелването на Шампионската лига. Най-престижния европейски клубен турнир е сцената, на която „гражданите” така и не успяват да попаднат под светлините на прожекторите досега.

„Разбира се целта ни винаги е да се опитаме да спечелим Шампионската лига. Трябва да мислим, че можем да го направим, че имаме достатъчно добър състав”, каза Пелегрини преди мача с ЦСКА.

„Може би има пет или шест отбора с по-добри футболисти от нас или на същото ниво, които също си мислят, че могат да спечелят. Мисля, че ние трябва да го докажем”.

Много специалисти определят този мач като мач на „внезапната смърт”, т.е. – който загуби, практически напуска надпреварата. Сити е трети с две точки, докато ЦСКА има само една на четвъртата позиция. Лидер е Байерн с девет, а Рома има четири.

„Не мисля, че този мач е мач на „внезапната смърт”. Той е много важен. Трябва да гледаме на този мач като такъв, след който имаме още два и ни трябват точки”, добави Пелегрини.