Иво Иванов: Гонзо умира за Левски, "сините" са много силни

Някой ден може да се завърна на "Герена", но в петък Берое ще бие там, обяви защитникът

Иво Иванов: Гонзо умира за Левски, "сините" са много силни

Иво Иванов ще се завърне за пореден път в пе­тък на стадиона, където преживя най-големия си кошмар - „Герена". От началото на се­зона той води Бе­рое към успехи, ка­то момчетата на Хубчев са трети в класирането и един евентуален успех над Левски в петък на практика ще ги бетонира в шести­цата. С какво „зе­лените" надделяха над Литекс, ще спечелят ли в Со­фия и би ли играл отново със синия екип Иво Иванов, четете в интервюто, което даде за „Меридиан Мач".

- Иво, с какво над­деляхте над силния отбор на Литекс?

- Преди този двубой записахме два слаби мача. Смятам, че сре­щу Литекс имаше мо­тивация да се попра­вим, да се предста­вим на ниво пред феновете ни и да побе­дим. Желанието и мо­тивацията се оказаха най-важни за крайния успех.

-
Ти сам каза, че сте изиграли два слаби двубоя. На какво се дължи това лъкатушене - силни мачове, после загу­би?
- Не мисля, че е лъ­катушене. Просто има и мачове, в които не всичко се получава по най-добрия възмо­жен начин. Но важно­то е, че
Берое генерално
вървим в
правилната

-
Предстои много важен мач с Левски. Какво очакваш от него?
- Левски е страшно силен отбор. Може би много хора не смятат така, но според мен са много добри, с много силни футбо­листи. Ще бъде много тежко и се надявам да успеем да надде­леем над тях. Мисля, че ако покажем страстта и амбицията от мача с Литекс, ще спечелим. Но ще бъде страшно трудно.

-
„Сините са в голяма криза. Ще ви помогне ли това?
- Не смятам. Пак повтарям, че за мен Левски е много силен отбор. Може да са за­губили някой и друг мач, но генерално погледнато, притежа­ват доста класа.

-
Мачът ще се иг­рае пред празни трибуни. Как гледаш на подобни наказа­ния?
- Това е много лошо наказание. Не съм съгласен по принцип с такъв род санкции. Това е.лошо и за фо­новете на Левски, и за тези на Берое. Ка­то на тренировка са тези мачове и не е приятно.
Празните трибуни са нещо много лошо за футбола

-
Познаваш отлич­но Георги Иванов, с който работи преди време на „Герена". Той ли е точно човекът, които да вдигне Левски на крака?
- Абсолютно да. Гонзо е страхотен мъжкар, умира за Левски и ще се справи в ситуацията. Трябва да се по­добрят малко резул­татите при тях, иначе отборът е качествен и играе добре.

-
Ти преживя най-големия си кошмар именно на „Герена". Би ли се върнал въпреки това някой ден там? - Това е въпрос, по който не ми се гово­ри особено. В мо­мента съм футболист на Берое и мисля най-доброто за моя тим, не за други от­бори. Но в живота нищо не се знае, мо­же и някой ден да се върна. В момента обаче мисля само за Берое.

-
Берое гаранти­ра ли си вече място в горната шестица?
- Не, в никакъв случай. Има много силни отбори и мно­го мачове до края на сезона, в които ще станат ясни не­щата. Надявам се да успеем да се класи­раме в горната шес­тица и оттам нататък каквото се получи.

-
Може ли точно победа над Левски да ви гарантира мястото?
- Не мисля. Както и да свърши този мач, това няма да има никакво значе­ние, тъй като има още много срещи до края на сезона и мо­же да се случи абсо­лютно всичко.

-
С оглед доброто ви представяне от началото на сезона, имате ли цел „Евро­па"?
- Чак цел „Европа" не е поставяна, но
ще бъде
сбъдната
мечта, ако Берое
отново играе в
евротурнирите
Предния път беше незабравимо, стадио­нът беше пълен, има­ше атмосфера, всич­ко беше страхотно.

-
По-лесният път до Европа обаче е през Купата. Ощете­ни ли сте от отлага­нето на мачовете с Лудогорец, които сега са по-натоваре-ни, а вие ще ги срещнете едва след Нова година?
- Не мисля, че това ще даде някакво от­ражение на двубоите между нас. Надявам се да победим Лудо­горец и да ги отстра­ним, да продължим напред и да имаме шанс да спечелим Купата. Решението за отлагане на мачовете ни с Лудогорец е пра­вилно, защото те се нуждаят от повече време за подготовка в Шампионска лига. В крайна сметка те представят не само себе си, а и цяла България и затова ис­кам искрено да им пожелая успех. Дано стигнат максимално напред в турнира.

-
На мача ви във Варна се разигра лоша ситуация, при която бе тежко кон­тузен вратарят Георги Китанов от Крие Гади. Тогава ви обвиниха едва ли не в твърде гру­ба игра, че сте реци­дивисти...
- Не съм съгласен с такива' определения. Наистина понякога стъпваме по здраво на терена и това е нормално, мъжки спорт е. Но в тази си­туация не видях ни­какъв умисъл в дей­ствията на Крие Гади. И двамата играха за топката. Съжалявам много ,че се получи такава контузия. Ис­кам да пожелая на Гошо Китанов бързо оздравяване, защото е много талантлив вратар. Дано се вър­не максимално бързо на терена.
Категорично
в Берое няма
рецидивисти

-
Националният отбор изглежда в криза, а играчите се ротират постоянно. Имаш ли надежда, че ако продължа­ваш с добрите из­яви, Любо Пенев може да погледне и към теб?
- Разбира се. Да иг­рае в националния отбор е чест за всеки един футболист в България. Ако ме по­викат, веднага бих се отзовал, но не мога да кажа дали ще ста­не или не. Има много добри футболисти, а Любо Пенев решава кого да повика и кого не. Съжалявам много, че загубихме две срещи в тези квали­фикации, но все още имаме шанс да се класираме напред.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки