Сензациите в пресата: Ситуацията в Левски излиза извън контрол, треньори и играчи на бунт за пари

Агентът на Луис Педро плаши "сините" с ФИФА, те пък харесаха звезда на Берое, в Ботев (Пд) недоволни от Вили Вуцов

Сензациите в пресата: Ситуацията в Левски излиза извън контрол, треньори и играчи на бунт за пари
Сензациите в родната спортна преса на 7 ноември, петък, 2014 година:

Меридиан мач: Треньорски бунт в Левски

Финансовата криза в Левски става все по-тежка, а това пра­ви все по-тежка си­туацията в клуба. Преди дербито със Славия футболисти­те се вдигнаха на бунт заради две за­бавени заплати. Те заплашиха, че ще спрат тренировки и отказаха да отидат на лагер преди мача. Тогава директорът и треньор Георги Ива­нов успя да тушира напрежението.

Сега ситуацията в събле­калнята също е теж­ка, но тази в ДЮШ вече започва да из­лиза извън контрол. Треньорите в школа­та на Левски се бун­туват, защото клу­бът им дължи по 3 заплати. Директорът Даниел Боримиров все пак успява да удържи специалис­тите, които всеки момент може да из­лязат в ефективна стачка.

Тежко е по­ложението и при служителите в адми­нистрацията на клу­ба и персонала, обс­лужващ първия от­бор, които също не са взимали пари от три месеца.

На „Герена" все още пазят поведение именно заради спо­менатите по-горе Ге­орги Иванов и Даниел Боримиров, чии­то авторитет спасява положението засега.

„Меридиан Мач" пише, че послед­но пари в клуба са вземали футболистите. Това е станало преди дербито с ЦСКА, като играчите са получили 80 процента от месечното си възнаграждение. В началото на следващата седмица клубът за пореден път от старта на се­зона ще провисне с по две заплати на иг­рачите, като този път дори ще има още едни 20 процента допълнително.

На този фон в отбора са побеснели от идеята за глоба на Луис Педро. Един от хората, занимаващи се с финанси в клуба, е поискал холандецът да бъде се­риозно санкциони­ран, защото е ка­зал... истината. Въп­росният „син" шеф е бил недоволен от факта, че Педро е признал пред гласе­ния за нов централен нападател на клуба Гийон Фернандес, че заплатата му се бави с два месеца. Това раз­критие е накарало тарана да преосмисли уж сигурния си трансфера в Левски.

В крайна сметка не­доволството в отбо­ра е блокирало гло­бата на Луис Педро.

Меридиан мач: Луд скандал между Левски и агента на Луис Педро


Лют скандал се вихри между холандския мениджър на Луис Педро и Левски, съобщава Меридиан мач“. Причината е, че при трансфера на крилото на „Герена" агентът е трябвало да получи 10 000 евро, които обаче така и не е взел.

Това е вбесило импресариото, който през ден звъни в клуба с искане парите да му бъдат преведени, и плаши с дело във ФИФА. На „Герена" обаче все още се ослушват за подобно нещо.

Финансовата криза при „сините" е убийствена, като все още и футболистите не са взимали пълния размер на заплатите си. Лицензът на клуба също е под въпрос точно заради подобен род забавени плащания към футболисти, треньори и агенти.

Тема спорт: Левски се огледа в звезда на Берое

Треньорският щаб на Лев­ски е впечатлен от крилото на Берое Салим Керкар. Фран­цузинът с алжирски корени прави отличен сезон. До мо­мента е взел участие във всички мачове на староза­горци в А група, като отбе­ляза 4 гола и направи две асистенции. Спортният дирек­тор и треньор на сините Ге­орги Иванов - Гонзо смята, че именно Керкар ще бъде най-голяма заплаха за тима му днес.

От „Герена" следят внима­телно изявите на футболи­ста през целия сезон. Той е в плановете им за зимна селекция, но към този момент до сделка между двата клуба за правата му много трудно ще се стигне. Причината е, че засега Левски няма никакви свободни финансови сред­ства, а Берое ще държи на солидно обезщетение, за да се раздели с ключовия си играч.

Керкар е роден на 4 август 1987 година във Франция, ви­сок е 183 сантиметра. Любо­питното е, че е ставал шам­пион на Шотландия с Глазгоу Рейнджърс. Той пристигна при старозагорци през зима­та и подписа за половин го­дина, след като премина ус­пешно пробен период. С доб­рите си изяви през пролетта Керкар си заслужи нов двегоди­шен контракт.

Левски има и други набеляза­ни имена за селекция от Бълга­рия като Даниел Генов от Ло­комотив София. Сините обаче ще пробват с бартер да си ос­игурят услугите им. За размен­ни монети ще бъдат използва­ни защитникът Пламен Димов и крилото Антон Огнянов. И двамата не се ползват с дове­рието на спортно-техниче­ския щаб. Сините ще направят опит да продадат централния защитник Аймен Белаид.

Меридиан мач: Шефовете  на Ботев (Пд) недоволни от Вили Вуцов
 
Ръководството на Ботев (Пд) сложи на горещия стол старши треньора Велислав Вуцов, научи Меридиан Мач". След поредицата от слаби резултати специалистът е бил смъмрен от ръководителите си.

Имайки предвид тежката програма и борбата за топ 6, ръководството е предприело мерки. Даден е картбланш пред Велислав Вуцов със сигурност да вземе определен брой точки и в двата мача срещу конкурентите Литекс и Левски. Ако това не се случи, има вероятност да има треньорска рокада.

Според „Меридиан Мач", че фаворит № 1 пред ръководството на Ботев (Пд) за бъдещ наставник е Светослав Тодоров. Обсъждани са и други имена, но засега Тодоров е приоритет пред ръководството. Младият специалист все още е начало на Добруджа. Бившият национал обаче обяви категоричното си решение да си тръгне през зимата. Вариантът Ботев изглежда отличен за Тодоров и той, без да се колебае, би приел открилата се възможност.

От щаба на Ботев все още умуват за съперник през паузата на шампионата. Търси се противник за контрола, като вариант е гръцкият Пантракикос.

Тема спорт: 25 футболисти в списъка на Левски за зимна селекция

25 имена за зимна селекция е обсъждал спортно-техническият щаб на Левски, съобщава „Тема спорт“.

Цифрата е доста сериозна и тепърва бройката ще бъде редуцирана. Едно от основните условия, на които ще трябва да отговарят одобрените, е да не взимат повече от 8-9 хиляди евро. Затова и предстоят сериозни разговори с агентите им. Сред набелязаните има и играчи, които едва ли ще дойдат в България за такава заплата.

Както е известно, бъдещият треньор на „сините“ Димитър Димитров бе в чужбина, за да наблюдава мачове в Холандия и Франция. На него му предстои ново пътуване в тези страни, за да затвърди впечатленията си от играчите, които са му хванали окото. Димитров държи Левски да се подсили във всички линии, включително и на вратарския пост.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки