И Лудогорец иска от БФС да премести дербито с ЦСКА за събота

Наясно сме, че ЦСКА има най-голяма и най-вярна публика, не сме си правили илюзии, че в петък ще имат по-малко публика, заяви Ангел Петричев

И Лудогорец иска от БФС да премести дербито с ЦСКА за събота
Лудогорец е внесъл молба до Спортно-техническата комисия на БФС с искане голямото дерби от 16-ия кръг на А група срещу ЦСКА на „Българска армия” да бъде преместено за събота (22 ноември). По програма двубоят трябва да се играе в петък (21 ноември) от 17:45.

Това ядоса „червените”, които съзряха заговор на шампионите срещу тях важният мач да се играе в делничен ден и с начален час, който би затруднил присъствието на феновете, които са на работа.

За да няма подобни съмнения, от Разград са посочили в мотивите си за преместване на мача за събота само „спортно-технически причини”. Те изрично са посочили, че не са имали желание двубоят да бъде в петък.

Ама ние не сме се съгласили мачът да се играе в събота, а това си е наша молба. Ние смятаме, че за нас е по-добре да играем в събота. Ние не сме получили запитване от ЦСКА, но за да се промени датата на мач трябва да им съгласие и на двата отбора. Ако от ЦСКА бяха отправили запитване към нас, ние щяхме да се съгласим, тъй като за нас петък не е удобна дата да се играе този мач. За нас е по-добре да го изиграем в събота. В случая се оказа по-лесно да се търси някаква конспирация и да си гоним опашката.

Ние сме наясно, че ЦСКА е отборът, който има най-голяма и най-вярна публика. Така че никога не сме си правили илюзии, че в еди кой си ден те ще имат по-малко публика”, заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев пред bTV.

Датата на мача предизвика остри полемики между първия и втория в таблицата на А група. Парадоксално, ЦСКА внесе същото искане за промяна на деня за събота, но те бе отхвърлено от БФС с мотива, че няма одобрение от страна на „Футбол Про Медиа”, която държи тв правата и е собственост на Кирил Домусчиев и Тодор Батков.

Вземайки предвид несъгласие на Нова Броудкастинг груп  и „Футбол Про Медиа” за пренасрочване на срещата от ХVІ-ти кръг на „А” ФГ между отборите на ПФК „ЦСКА” и  ПФК „Лудогорец” Рз :
         -  Срещата от ХVІ-ти  кръг „А” ФГ - между отборите на  ПФК „ЦСКА” и  ПФК „Лудогорец” Рз, ще се играе  по програма на 21.11/петък/2014от 17.45часа,излъчва се по Диема.

Това гласи решението на СТК от 4 ноември, вторник.

Сега, три дни по-късно, същата молба идва и от Лудогорец, а какво ще бъде решението на БФС предстои да видим.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки