Берое спечели битката за третото място, наложи се с 1:0 над 10 от Левски на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Куриозен гол на Елиаш в 69-ата минута донесе трите точки на заралиии

Берое спечели битката за третото място, наложи се с 1:0 над 10 от Левски на "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое спечели с 1:0 гостуването си на Левски на стадион "Георги Аспарух" в първия мач от XV кръг на А група, с което запази третата си позиция във временното класиране. Единственото попадение в двубоя падна в 69-ата минута по доста куриозен начин. След центриране на Керкар от корнер топката срещна страничната греда и след два рикошета се отби от Елиаш и влезе във вратата на Левски.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" бе игран на празни трибуни заради наказание, което изтърпява отборът на Левски.



Двата тима показаха сериозна битка през първото полувреме на двубоя, която обаче не доведе до по-сериозни положения пред двете врати. Георги Иванов трябваше да направи принудителна смяна още в 8-ата минута, след като Наджиб Амари получи контузия и бе заменен от Мирослав Иванов.





В 16-ата минута Венци Христов се пребори за топка отляво и центрира към точката за изпълнение на дузпа, Пламен Илиев не съумя да избие, Веселин Минев засече топката и за малко да си вкара автогол, но успя да се спре топката и Илиев улови.



Последваха равностойни минути, в които и двата тима съсредоточиха усилията си в средата на терена. Луис Педро на няколко пъти направи добри пробиви по дясното крило, но нямаше успех при центриранията си.



Най-интересната ситуация през първата част дойде в 34-ата минута, когато Георги Сърмов нацели гредата. Левски получи правото да изпълни пряк свободен удар на сериозна дистанция от вратата на Берое. Сърмов шутира директно, но топовният му удар улучи сглобката на вратата.

Берое отвърна добре и две минути по-късно Керкар бе изведен на добра позиция, но се забави с удара си и Пламен Димов се върна бързо и с чист шпагат изби в ъглов.



Второто полувреме започна на високи обороти и двата тима си размениха по няколко бързи атака в първите минути. Берое успя да организира бърза контра в 47-ата минута и Венци Христов получи топката в предни позиции, успя да премине като на шега покрай Пламен Димов и стреля силно от малък ъгъл, но не успя да намери очертанията на вратата.



Левски получи сериозен удар в 56-ата минута, след като Мирослав Иванов получи втори жълт картон и бе изгонен.



Берое използва численото си превъзходство и натисна съперника си, а в 69-ата минута стигна до попадение с голяма доза късмет. Керкар центрира от ъглов и нацели десния страничен стълб, топката се отби в Костадинов, а оттам в рамото на Елиаш и влезе в мрежата на Левски – 1:0 за гостите.





Играта се изнерви и главният рефер Цветан Кръстев санкционира няколко играчи на Левски с жълти картони, което предизвика гневна реакция от страна на Георги Иванов.





В 72-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от главния рефер.



Левски се опита да върне попадението, което оголи защитата на домакините и даде добри възможности за контраигра на Берое. В 80-ата минута Владимир Гаджев получи контузия и също трябваше да бъде заменен принудително.

Левски действаше припряно в атака и не успя да застраши сериозно Макенджиев, а в добавеното време резервата на Берое Танко Дяков бе изведен в добра позиция, но прекрасна изява на Пламен Илиев опази вратата му от второ попадение.




ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

 






















 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки