Пирин победи класически Септември Симитли в дербито на югозапада (СНИМКИ)

"Орлетата" си върнаха второто място в "Б" група

Пирин победи класически Септември Симитли в дербито на югозапада (СНИМКИ)
Пирин победи Септември Симитли с 3:0 в югозападното дерби от 13-ия кръг на „Б” група, предаде репортер на Novsport.com от стадиона в Симитли.

В основата и на двата гола до почивката беше новият младежки национал Тони Тасев.
 
Пирин имаше надмощие през цялата първа част, която беше изпъстрена с остри сблъсъци и напрежение както на терена, така и на двете скамейки.
 
Първата опасна ситуация дойде в 16-ата минута, когато Тони Тасев получи сам на точката на дузпата, нагласи се, но защитник блокира удара му с шпагат в последния момент.
 
Пирин поведе в 25-ата минута, когато Драги Коцев спечели свободен удар пред пеналтерията и Тони Тасев перфектно завъртя над стената в близкия десен ъгъл.
 
Домакините от Септември опитаха да отвърнат с няколко изсипани топки, но не застрашиха сериозно вратата на Красимир Костов.
 

Минута преди почивката Тони Тасев центрира от корнер, Мартин Тошев се извиси и с глава засече в близкия горен ъгъл – 2:0.  
 

През второто полувреме Пирин отново имаше надмощие и Антонио Хаджииванов, който се появи като резерва, успя да покачи на 3:0. Попев пусна вдясно за Башлиев, който центрира ниско и след разбъркване Хаджииванов вкара отблизо в 72-ата минута.
 

 

В края Пирин изпусна още две положения. Първо Хаджииванов се откъсна отдясно след рейд и стреля от малък ъгъл, но вратарят спаси. В самия край Влади Златинов се размина с топката при заучено изпълнение на статично положение. 

С победата Пирин се изкачи на второто място с актив от 29 точки, като отстъпва с 4 на лидера Монтана, който победи досегашния втори Локо (ГО) с 2:0 като домакин. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки