Опашкарят и лидерът си дават среща в Хасково

ЦСКА няма право на грешна стъпка срещу новаците в елита

Опашкарят и лидерът си дават среща в Хасково

ЦСКА гостува на Хасково две седмици преди решителния сблъсък с Лудогорец на "Българска армия".

От изхода на днешния мач с новака в елита зависи дали „червените“ ще влязат с комфортна преднина преди директната битка за титлата с разградчани. В предишния кръг ЦСКА допусна издънка в Борисовата градина срещу Славия и така част от преднината на върха бе стопена.

В лагера на „червените“ са наясно, че грешна стъпка в днешния двубой ще им струва прескъпо и затова Стойчо Младенов и отборът подхождат с нужната сериозност към срещата. Александър Томов не плати дължимите премии и заплата на отбора през изминалата седмица и това изнерви обстановката в съблекалнята, като се стигна и до скандал за пари. Младенов обаче е свикнал да се оправя в такива ситуации и успя да тушира напрежението, пише „Тема спорт”.

Хасково ще е поредният отбор, който ще играе за завишени премии срещу ЦСКА. Това стана традиция и тенденцията продължава вече доста кръгове. Ясно е, че яки пачки ще има и за последния в класирането, при положение че не загуби срещу лидера в първенството. Ясно е и откъде ще дойдат. Това вече не е новина. Практиките са добре известни. И макар новакът в елита да изглежда обречен в предстоящата среща, домакините ще се хвърлят с всички сили срещу „червените“ и мачът ще е на кръв и нож. Назначен е и подходящ съдия - Таско Тасков.

Неговата скандална свирка спря ЦСКА към титлата през 2012 година, когато реферът брутално посече „армейците“ при загубата им от Миньор в Перник. 

Хасково вече има опит в спирането на претендент за титлата - те удариха шампиона Лудогорец в първия кръг (1:0) у дома, но след това взеха само една точка! Освен солидните бонуси, които са обещани, в Хасково имат още една причина да дадат здрав отпор на ЦСКА - днес ще бъдат отпразнувани 90 години от появата на футбола в града.

Хасково влиза в днешния мач в крайно негативна серия от 9 поредни загуби, а шансовете на отбора да се спаси от изпадане са само теоретични. 99 на сто е сигурно, че тимът скоропостижно ще се завърне в „Б“ група след края на този сезон.

Мачът Хасково - ЦСКА започва в 13:00 часа и ще бъде излъчван пряко по Диема.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки