1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Масово бягство от "Герена", Гаджев и Амари аут до Нова година

Сензациите в пресата: Масово бягство от "Герена", Гаджев и Амари аут до Нова година

В Левски форсират селекцията и още...

Сензациите в пресата: Масово бягство от "Герена", Гаджев и Амари аут до Нова година
Сензациите в пресата днес, неделя, 9.11.2014 година:

Шок на „Герена“: Гаджев и Амари аут до Нова година
На Левски като че ли не му стигат финансовите и игровите проблеми, та сега „сините“ ги налегнаха и такива с контузии. В петъчния мач с Берое (0:1) терена принудително напуснаха алжирецът Наджиб Амари и капитанът Владимир Гаджев. След направените вчера първоначални прегледи стана ясно, че Левски ще трябва да се оправя без двамата до края на календарната година. При Амари става въпрос за нова мускулна контузия като тази, която го извади от терените за месец след мача с Лудогорец на „Герена“ (3:2). При такава травма възстановяването отнема 20-ина дни и крилото на „сините“ е с минимални шансове да се възстанови за последните мачове преди зимната пауза в първенството. Ситуацията при Владимир Гаджев е доста по-деликатна. Контузията на капитана на Левски е в коляното, като днес той ще премине обстойни медицински изследвания, за да стане ясно за каква травма става въпрос. Първоначалните индикации са, че Гаджев е с увредени кръстни връзки на коляното. Това определено е по-малкото зло от разкъсване, което може да извади халфа от терените за 2 месеца. Както е известно, интерес от чужбина към Гаджев не липсва и контузията може да му попречи да осъществи така мечтания трансфер зад граница още през януари. Футболистът със сигурност пропуска и домакинството на националния отбор на Малта следващата неделя. В първите дни от новата седмица Любослав Пенев ще обяви неговия заместник. На Левски предстои гостуване на Ботев Пд, в което освен Гаджев и Амари „сините“ ще са и без Мирослав Иванов, който бе изгонен с два жълти картона. 

„Меридиан Мач”: Масово бягство от "Герена"
Загубата от Берое е най-малкото зло за Левски. Това показа проверка на „Меридиан Мач". На „Герена" са, пред угрозата да останат без отбор на практика от зимата нататък. Причината е продължаващата финансова криза и многото забавени заплати към играчите и фактът, че на „Герена" не взимат премии за победите досега. Поражението от Берое е отприщило емоциите на футболистите, като част от тях са се заканили да напуснат „Герена" след края на полусезона. На теория всеки един играч на Левски може да си стегне багажа и да си тръгне още сега, тъй като имат да получават по няколко забавени месечни възнаграждения. Футболистите обаче са прояви готовност да останат. Първата причина за това е, че месец и половина преди Коледа няма как да си намерят отбор и затова ще доиграят сезона на „Герена". Втората причина са неспирните усилия на Георги Иванов да овладява съблекалнята. Иванов по-често да говори с футболистите за пари, отколкото за игрови схеми. Той по-рано през сезона вече осуети един опит за стачка, ограничавайки недоволството само до бунт. Това се случи преди мача със Славия, спечелен с 2:0, когато играчите бяха заплашили с бойкот една от тренировките и не искаха да ходят на лагер преди двубоя. Тогава обаче Иванов се справи. Пак спортният директор и треньор, но този път заедно с Даниел Боримиров, спаси засега бунт в администрацията и треньорите на Детско-юношеската школа в Левски. Те не са взимали също доста заплати. Така финансовата криза, по всичко личи, излиза извън всякакъв контрол.

„7 дни спорт“: В Левски форсират селекцията
Паузата за мачовете на националните отбори ще бъде използвана подобаващо в Левски. „Сините“ ръководители ще се заемат сериозно със селекцията и пресяването на играчи за постовете, за които още няма набелязани имена. До момента на „Герена“ са харесали двама защитници, но още се лутат в търсенето на точния човек за нападението. Нападатели фигурират в предоставения от Димитър Димитров списък през миналия месец, но трябва да бъдат обсъдени и условията, при които трансферите могат да станат факт.
„Сините“ се разминаха с Гийон Фернандес именно защото холандецът очакваше много повече като финансови параметри по договор до края на сезона. В родината му пък продължават да настояват, че Фернандес е направил и сериозни отстъпки, които също не са довели до подписването на контракт.

„Меридиан мач“: Стойчо Стоев спрял румънски национал за Лудогорец
Бившият треньор на Лудогорец Стойчо Стоев е изненадал неприятно своя наследник Георги Дерменджиев. Легендата на Локомотив (Сф) е отказал да вземе в Разград румънския национал Драгош Григоре, който е бил свободен агент през лятото. Стоев е заявил на ръководството на Лудогорец, че при наличието на Козмин Моци, Георги Терзиев, Сашо Александров, Александър Барт и Теро Мантула, шампионите имат достатъчно централни бранители и не иска да привличат нов футболист за този пост. В течение на сезона обаче се оказа, че взимането на още един нов класен централен бранител е било повече от нужно. Терзиев се контузи в реванша cъc Стяуа и не игра един месец. Алекс Барт лекува травма вече 2 месеца, а сега   извън строя е и Козмин Моци. Теро Мантула пък е извън всякаква форма. Така Дерменджиев можеше през цялото време да разчита на Сашо Александров, който обаче се издъни в мачовете с Ливърпул и Реал (Мадрид) и игра слабо срещу Базел. След като Стоев отказа да привлече Григоре, 28-годишният румънски национал подписа с елитния френски Тулуза, като от началото на сезона има 11 мача в Лига 1. Въпросният бранител е играл още в ЧФР Тимишоара, а от 2008 до 2014 г. е част от Динамо (Букурещ). Той има 7 двубоя за националния тим на своята родина.
 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев