Любомир Минчев: Доволен съм единствено от победата

„Не съм доволен, защото според мен играхме слабо"

Любомир Минчев: Доволен съм единствено от победата
След двубоя от V-ия кръг в Националната баскетболна лига между отборите на Берое и Спартак Плевен, завършил с победа на заралии с 88:77, старши-треньорът на „зелено-белите” Любомир Минчев сподели, че въпреки постигнатия успех, отборът му не е играл по най-добрия начин.

„Не съм доволен, защото според мен играхме слабо. След като в началото направихме добра разлика, впоследствие позволихме на противника да се върне в мача и дори да поведе в края на първата четвърт. Това им подейства като стимул и на няколко пъти успяваха да ни настигнат, след като правехме разлика. Това със сигурност им даде надежда, че могат да ни победят. Точно това, от което се опасявах най-много се случи – в края на третата четвърт те отново се доближиха до нас, което неминуемо значеше, че напрежението в последните 10 минути ще бъде върху нас. От друга страна обаче най-важното е победата и особено в подобни двубои, в които не играем добре. Бях пределно наясно, че отборът на Спартак Плевен е много нестандартен съперник, който играе по неудобен за нас начин, така че донякъде очаквах подобно развитие.” – коментира двубоя Минчев.

Относно контузията на Джейсън Чийзмън, който пропусна двубоя със Спартак, наставникът на Берое заяви: „Не е най-тежката контузията. Прогнозите са, че може да се възстанови в рамките на 2-3 седмици, но това са само прогнози. Ядрено-магнитният резонанс показа, че няма скъсване, така че се надяваме да се оправи по-бързо.”

Минчев коментира и новото попълнение в тима Велислав Гълъбов, който обаче също не взе участие в срещата. „Мачът бе такъв, че нямаше как да му дам игрово време пък и той бе само на две тренировки. Договорът ни с него е за 1+1 години, така че ще той ще получи своя шанс за изява.”
В края на коментара си старши-треньорът отговори и на въпрос относно следващия мач на тима – гостуването на вицешампиона Лукойл Академик. „Готвим се по същия начин независимо дали съперника се казва Лукойл или Спартак Плевен”
Случи се: ЛА Лейкърс избра сина на ЛеБрон Джеймс в Драфт 2024

Брони Джеймс беше избран под номер 55 от "езерняците"

ИЗВЪНРЕДНО: Везенков отива в Торонто?

Раптърс са изпратили ръководител, за да приключи сделката

Генералният мениджър на Кингс за Везенков: Надяваме се да ни помага за победи

Монти Макнеър коментира слуховете около родния баскетболист

Селтикс изгубиха една от звездите си за половин година

Кристапс Порзинги е разкъсал връзки в глезена

Рилски спортист започва пътя си към ШЛ срещу финландци

Квалификационните турнири са през септември

OФИЦИАЛНО: Лос Анджелис Лейкърс обяви новия си треньор

Джей Джей Редик поема "езерняците"

Дончич вече е в лагера на Словения

Звездата на Далас Маверикс се присъедини към съотборниците си

Везенков: Първият ми сезон в НБА беше луд

Пътуваш от хотел на хотел, а докладите следват един след друг

Панатинайкос с мегаоферта за Везенков, той мисли за НБА

Попариха всички европейски отбори за българина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки