Алегри няма да загърби напълно схемата 3-5-2

Треньорът на Ювентус похвали Карлос Тевес и цялата атака след разгромното 7:0 над Парма

Алегри няма да загърби напълно схемата 3-5-2
Масимилиано Алегри бе щастлив след успеха на Ювентус със 7:0 над Парма в 11-ия кръг на Серия А. Треньорът повтаряше, че момчетата му изпускат много положение този сезон и специално въведе допълнителни тренировки за завършващите удари, а това даде резултат днес. „Старата госпожа” постигна успех със 7:0 за първи път в Серия А от 1983 година.

„Всичко може да бъде подобрено с повече тренировки. Имаме чудесен избор в нападение, включително опитни играчи и млади таланти, но всеки от тях може да играе по-добре с повече тренировки на отделните елементи от играта. Играхме добре и контролирахме мача след първия гол. Карлос Тевес вкара изключителен гол, той се нуждаеше от това, защото не беше вкарвал от известно време. Голът беше забележителен заради техниката и решимостта му. Щастлив съм, че пак го повикаха в отбора на Аржентина, Тевес заслужава това”, коментира Алегри след убедителния успех.

За първи път Алегри използва схема с 4-ма защитници и един атакуващ халф зад двамата нападатели. Логично му бе зададен въпрос дали планира напълно да загърби практикуваното от предшественика му Антонио Конте 3-5-2.

„Не бих казал, че напълно ще загърбим 3-5-2. Всичко зависи от конкретния мач, съперника и наличните играчи. С 3-5-2 Ювентус спечели три поредни титли и започнахме и този сезон с тази схема. Всичко зависи от това как интерпретирате схемите на игра, не само от стартовия състав. Не мисля, че и досега сме играли чисто 3-5-2 с трима в отбрана”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки