Сензациите в пресата: Предложиха на Левски бивш бранител от Висшата лига

Феновете дават 1 млн. за Левски, Стойчо Младенов получил куп предложение за таран, Литекс умува за Тоди и вратар, Меси май пак се връща в Славия

Сензациите в пресата: Предложиха на Левски бивш бранител от Висшата лига
Сензациите в родната спортна преса във вторник, 11 ноември, 2014 година:

Тема спорт: Предложиха латвийски национал на Левски

Латвийският национал Каспарс Горкш е бил предложен на Левски, разбра "Тема Спорт". Той е 33-годишен, висок е 192 сан­тиметра, играе като цен­трален бранител. За по­следно здравенякът се е съ­стезавал в английския първодивизионен Рединг. С то­зи тим има мачове и във Висшата лига. В момента бранителят е свободен агент.

Горкш е роден на 6 ноем­ври 1981 година. Започва ка­риерата си в Ауда Рига, а след това преминава в шведския Йостер. Последва престой в Асириска, а през сезон 2005/06 е част от Вентспилс. От лятото на 2006 година играе на Ос­трова. Правата му са заку­пени от Блекпул. За два се­зона при „мандарините” изиграва 50 мача, точен е 6 пъ­ти. След това КПР откупу­ва правата му, но двата клуба заплашват да се съдят един друг, преди да финализират сделката. Горкш остава на "Лофтус Роуд" три сезона. Изиграва  114 мача за първенство, като отбелязва 6 попадения. След това отива в Рединг (81 мача и 7 гола). През 2013 година е под наем в Уулвърхемптън.

Каспарс е капитан на латвийския национален от­бор - в 59 среши се е разпис­вал 6 пъти.

На „Герена" вече са раз­гледали визитката му, но засега не са решили дали да му предложат контракт. Причината е, че бъдещият треньор Димитър Димитров-Херо иска да вземе на този пост по-млад играч.

През зимата сините пла­нират да се подсилят с играчи във всички линии, включително и на вратарския пост.

Меридиан мач: Феновете дават 1 млн. евро годишно за Левски

Феновете на Левски, представлявани от Тръст „Синя България" и НКП, са се ангажирали да дават по близо 1 млн. евро на година за клуба, пише "Меридиан мач". В замяна те ще получат обещаните отдавна 15% от акциите, като всичко по темата ще бъде разяснено официално днес от Тодор Батков. Димитър Иванков пък е сред фаворитите за член на новия УС.

Тръст „Синя България" и фенските организации на Левски ще осигуряват по 1 милион евро на сезон. Това е предварителната спогодба между привържениците и собственика на клуба Тодор Батков. Днес от 14:30 часа адвокатът ще обяви официално намеренията си да даде 15% от акциите на Сектор „Б". Това ще осигури на Тръст „Синя България" и НКП две места в бъдещия нов Управителен съвет, който ще има 7 членове.
Ангажиментът на привържениците ще бъде да поемат част от издръжката на клуба. Предстои да стане ясно дали това ще бъде чрез точно определено перо от бюджета или просто предварително уточнена сума.

На предварителната среща в началото на месеца е била спомената вече цитираната сума от 1 милион евро. На този етап не е ясно как тя ще бъде събирана - чрез членски внос, намиране на спонсори и различни други инициативи. В същото време продължава и трескавото обсъждане на имена, които да попаднат в новия УС. Както е известно, там квотите трябва да са 2 за футболния клуб, 2 за феновете и 3 за специалисти.
 
Тема спорт: Засипаха Младенов с предложения за таран

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е заси­пан с предложения за привлича­нето на нов нападател през зимната пауза в шампионата. Специалистът вече е получил от различни мениджъри 10 ва­рианта за върха на червената атака, които да бъдат алтер­натива на Серджиу Буш. Ако румънският таран бъде продаден, ЦСКА ще привлече двама играчи за тази позиция през януари.

Всички предложени на Стой­чо нападатели са чужденци, като сред тях има и такива с доста солидни визитки. При всички положения през зимата 31-кратните шампиони ще се подсилят с нов човек за върха на атаката си, за да не изпа­дат в ситуацията, в която са в момента. В последните си 3 шампионатни мача ЦСКА е без резервен таран на скамейката, тъй ка­то Жоаким лекува контузия. Така при травма или наказание на Буш Младенов няма да раз­полага с никакви опции за пос­та и ще трябва да преквали­фицира Тони Силва така, как­то направи в някои от конт­ролите по време на лятната подготовка.

Затова и ангажирането на нов футболист в тази зона е задължително за зимната селекция на отбора. Освен централен напада­тел ЦСКА ще опита да привле­че и краен защитник. Много е вероятно да се вземе и вра­тар предвид напредналата възраст на Стоян Колев, кой­то освен това вече влезе в щаба на Стойчо Младенов.

В същото време ръковод­ството на ЦСКА е информира­ло определени агенти, че ще разглежда оферти за Буш само ако са на стойност над 1.5 милиона евро. За Тони Силва пък клубът търси поне милион от европейската валута. Ако се намерят клубове, които да из­вадят такива пари, то още през зимата ще се стигне до трансфер на един от двама­та.

Тема спорт: Литекс умува за Тоди и вратар

Литекс вече е започнал ра­бота по зимната селекция. Ловчанлии ще търсят задъл­жително да се подсилят с вратар. Сред опциите е стражът на Марек Емил Ми­хайлов. Винисиус Баривиейра допуска доста грешки напо­следък, а в момента старши треньорът Красимир Балъков няма сериозни опции за негов заместник. Евгени Александров е контузен, а младият Конов няма нужния опит.

В полезрението на оранже­вите е и един техен бивш ка­дър. Литекс иска да си върне нападателя на Локомотив Горна Оряховица Янаки Смирнов. Той вкара дотук 13 попадения за железничарите в Б група и е впечатлил бив­шия си тим. Смирнов е про­дукт на академията на Ли­текс, но не успя да пробие в първия тим е бе преотстъпван в Спартак Варна и Неф­тохимик.

Главният мениджър Стой­чо Стоилов пък бе на скаутска мисия в Южна Америка, където е набелязал десен бек и крило.

В същото време стана яс­но,  че ръководството на оранжевите обмисля дали да покани старши треньора на Добруджа Светослав Тодо­ров в щаба на Красимир Балъков. Тоди вече обяви, че мо­же да напусне жълто-зелените през зимата заради нега­тивното отношение към не­го на някои фенове.
 
Тема спорт: И Славия вариант за Радослав Димитров

След като Чавдар Янков се завърна в Славия, на път това да стори е и Радослав Дими­тров, разбра „Тема Спорт". Десният бек е получил предло­жение от треньора Иван Колев да възроди кариерата си в „Ов­ча купел".

Бившият национал е без отбор, след като през август бе осво­боден от Левски. Той изигра ед­ва 2 мача за сините през сезона, но заради това не може да играе в друг клуб до Нова годи­на.

Заради неубедителното представяне на Цветомир Па­нов от Славия искат да подси­лят сериозно тази зона и зато­ва са се обърнали към Димитров. Най-вероятно съвсем ско­ро Меси ще започне трениров­ки с отбора, но ако се стигне до подпис, то ще е чак през януа­ри. Бившият национал е желан и от Емил Велев в Хасково.

През зимата се очаква бели­те да направят сериозна чист­ка. Поне трима от настоящи­те играчи ще бъдат освободе­ни. Сигурен напускащ е Цвето­мир Панов, който на няколко пъти през сезона направи фра­пиращи грешки. Другият, кой­то е близо до изхода, е Жереми Манзоро, който така и не успя да впечатли с изявите си. От треньорския щаб са нарочили и Мичел Бургзорг, но неговото бъдеще ще бъде решавано в края на годината.

Славия започна контролите с 4:1

"Белите" разбиха новака в елита Септември (София)

Славия чака отговор от капитан и голмайстор

"Белите" могат сериозно да свалят възрастовата граница през лятото

Славия чака отговор от Тасев

Халфът все още не е решил за бъдещето си

Заги обяви групата за Ботев Пд

Белите без Томбак и Христов

Загорчич в Славия и през следващия сезон

Специалистът е взел решение за бъдещето си

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

Загорчич: Европа? Винаги трябва да сме оптимисти!

Треньорът на Славия бе доволен от успеха над Ботев в Пловдив

Славия изненада неприятно Ботев (Пловдив) на "Колежа"(ВИДЕО)

Галин Иванов вкара победното попадение в срещата

Славия с Тони Тасев на Коматево

Ивайло Марков извън групата заради вирус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки