Литекс се класира за 1/4-финалите за Купата на България след лесна победа над Пирин (ГД) (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ловчанлии постигнаха безапелационна победа с 4:0 и с общ резултат 7:1 продължават напред

Литекс се класира за 1/4-финалите за Купата на България след лесна победа над Пирин (ГД) (СНИМКИ+ВИДЕО)

Литекс се наложи с 4:0 над Пирин (ГД) в мача реванш от осминафиналите за Купата на България и с общ резултат 7:1 премина в следващата фаза на турнира. Двубоят бе насрочен за 3 декември, но по искане от страна на Литекс, което бе одобрено и от Пирин, срещата се изигра днес от 13:00 часа на градския стадион в Гоце Делчев.

Треньорът на „оранжевите” Краси Балъков не можеше да разчита на един от основните си играчи – Армандо Ваюши, след като албанецът  получи повиквателна от националния си отбор за двубоите срещу Франция в петък и Италия във вторник. Петрус Бумал лекува контузия, а националите Страхил Попов и Кирил Десподов също отпаднаха от състава на Литекс.

В игра за гостуващият тим се появиха младежките национали Милчо Ангелов, Кристиан Малинов, Георги Минчев и Никола Колев, като последните двама успяха да се разпишат в срещата.



Уилмар Джордан откри резултата в 9-ата минута, след като се възползва от грешка в защитата при центриране от корнер.

Литекс доминираше на терена и закономерно стигна до второ попадение в 31-ата минута. Никола Колев засече центриране Миланов и Костадин Янев трябваше да извади за втори път топката от мрежата.



Отново Никола Колев бе най-съобразителен в 73-ата минута и след далечно подаване направи резултата класически.

Влезлият като резерва Георги Минчев оформи крайния резултат десет минути преди края на редовното време, след като получи подаване от Милчо Ангелов, което матира защитата и вратаря на домакините, оставяйки Минчев на празна врата.



Резултатът остана непроменен до края на срещата и Литекс се класира за четвъртфиналите за Купата на България след общ резултат 7:1 от двата мача с Пирин (ГД).

Пирин (ГД) - Литекс 0:4 (1:7)

0-1 Уилмар Джордан (9′)

0-2 Никола Колев (31′)

0-3 Никола Колев (73′)

0-4 Георги Минчев (80′)

Купа на България, 1/8 финал – реванш, градски стадион – Гоце Делчев, гл. съдия Стоян Денев

Състави:

Пирин ГД: Янев, Катунчев, Ловков, Грозданов (77′ – Кальоновски), Пасков (70′ – Газиев), Самокишев, Лапантов, Ибраим, Моллов, Мехремски (61′ – Боянски), Спахиев

Литекс: Конов, Миланов, Менди, Божиков, Горанов, Недялков, Колев, Малинов (66′ – Цветков), Руменов, Джордан (75′-Минчев), Асприля (66′ – Ангелов)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки