Локо (ГО) удари ЦСКА в контрола с 2 червени картона (ВИДЕО)

Отборът от Б група победи с 3:2 на тежкия терен в Горна Оряховица

Локо (ГО) удари ЦСКА в контрола с 2 червени картона (ВИДЕО)

Локомотив (Горна Оряховица)  подхрани самочувствието си с престижна победа над ЦСКА в контролна среща, която двата отбора изиграха в паузата на първенството заради националните отбори. Двубоят се проведе на стадион “Локомотив” и завърши при резултат 3:2. Състоянието на терена бе много тежко и неблагоприятно за игра - покрит с неравности и локви. Привържениците на домакините се постараха атмосферата на мача да бъде приповдигната, като до края не спряха да подкрепят горещо своите любимци.

 

 

Мачът изобилстваше от здрави сблъсъци, въпреки своя приятелски характер. За това говорят двата червени картона, първо на Апостолов, а след това и на Причиненко.


На два пъти ЦСКА излизаше напред в резултата, като точен за второто попадение за “армейците” бе юношата на клуба Радой Божилов. Първото го вкара Серджиу Буш от дузпа. През втората част обаче домакините играха много по-вдъхновено от столичния си съперник и заслужено се поздрави с успеха с два гола в заключителните минути. Така, "червените" паднаха жерва на още един отбор от Б група, макар и в приятелска среща. Монтана ги отстрани от турнира за Купата на България с 2:1. 


Футболисите на ЦСКА владееха повече топката, атакуваха по-настоятелно през първото полувреме, но трудно намираха пролуки в сгъстената отбрана на домакините от Горна Оряховица. Още във втората минута резултатът можеше да бъде открит, след като Буш бе изведен сам срещу вратаря Рашков, но младият румънец стреля право в неговото тяло. В следващата си по-опасна атака “червените” получиха възможността да изпълнят дузпа. Буш бе съборен в наказателното поле и главният съдия без да се колебае посочи бялата точка. Футболистите на Локомотив, както и феновете по трибуните, остро посрещнаха това решение, но всичко приключи с жълт картон за Апостолов. Нападателят на ЦСКА застана зад топката и с красиво изпълнение вкара за 1:0. Той прати топката точно под горната греда в левия ъгъл на вратата - неспасяемо за Рашков.


Това положение определено повлия на атмосферата на двубоя. Искри започнаха да прехвърчат при всяко по-твърдо единоборство, а публиката мощно започваше да скандира “Дузпа! Дузпа!” при всяко влизане на “армейците” в наказателното поле на “черно-белите”.


Гостите от София продължиха да бъдат по-активният отбор, но трудно стигаха до чисти голови положения. При едно статично положение в полза за Локо (Горна Оряховица) изравни. В 20-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле след пряк свободен удар, сред купа от играчи Александър Горанов се оказа най-съобразителен и с глава прати топката в мрежата. Страстната публиката на отбора избухна в радост при гола.


Антон Карачанаков, Фелипе и Тони Силва изпробваха късмета си с удари от дистанция, но до края на полувремето равенството се запази. Апостолов от домакините получи втори жълт картон, след като задържа за фланелката опасно откъсващия се Силва. Тази ситуация също повиши градуса на емоциите както на терена, така и по трибуните. Въпреки това, след договоряне между двата старши треньори Локо (ГО) започна второто полувреме отново с 11 души.


Второто полувреме като цяло не предложи особено качествен футбол. Частта започна с няколко груби нарушения, отстрана и на двата отбора, като при едно от тях Денис Причиненко от ЦСКА получи втори жълт картон. Численото равенство отново бе възстановено. Стойчо Младенов пусна част от юношите на тима, за да трупат опит и самочувствие. В 61-ата минута Радой Божилов върна преднината на “армейците”. Той получи пас от навлезлия в наказателното поле Жуан Фелипе и с удар от движение прати топката покрай Рашков.


След това последва натиск на отбора на Локомотив, но бранителите в червени екипи успяваха да се справят с набезите към вратата, на която след почивката застана Стоян Колев. Все пак гостите от София бързо съумяха да се изтеглят и да пречупят напора на “черно-белите”. Те обаче не играха на върха на възможностите си и почти не създаваха опасности преди Рашков, най-вече заради това да предотвратят евентуални контузии. Желанието на домакините обаче продължи и до края на двубоя те не спряха да атакуват и заключителните минути успяха да вкарат два гола, с което подпечатаха престижната си победа.
 

90' Край на двубоя! Локомотив (Горна Оряховица) победи ЦСКА с 3:2!
 
 83' Гол за Локо ГО!! Пенев завърши с удар от движение в наказателното поле и даде преднина за своя отбор за първи път в двубоя!
 
 77' Гол за Локомотив! Домакините изравняват в заключителните минути на двубоя след добра и  бърза атака!
 
73' Спокойни минути на стадиона в Горна Оряховица. Съперниците намалиха темпото, разиграват, като чисти голови положения липсват. 
 
 67' Добрата атака за домакините, която завърши с удар в аут от близко разстояние. 
 
 61' Гоол за ЦСКА! Фелипе напредна в наказателното поле, пусна остър пас, към влезлият като резерва Божилов, който с удар от движение върна преднината на "червените"!
 
 53' Картон и за Милисавлевич, който влезе остро в краката на футболист от Локомотив. 
 
 52' Втори жърт картон за Приниченко, който спря бърза атака на домакините. 
 
 48' Футболисти на Локомотив игра с ръка в наказателното поле, но съдията прецени, че е било неволно и не наду свирката въпреки протестите на "червените". 
 
 46' Начало на второто полувреме. Отборът на Локомотив ще доиграе срещата с 11 човека, като до това се е стигнало след договорка между двамата старши треньори. 
 
 45+2 Край на първото полувреме!
 
 45' Апостолов получава втори жълт картон за нарушение срещу Силва и стави отбора си с човек по-малко. Той задържа за фланелката откъсващия се опасно футболист на ЦСКА.
 
 40' Домакините опитаха да направят заучено отиграване от пряк свободене удар. Топката бе чукната към Балъков, който стреля мощно, но кълбото излезе в аут, след като се отби от негов съотборник. 
 
 39' Тони Силва изпробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но Рашков внимаваше и улови топката. 
 
 35' Карачанаков стреля силно по земя, но топката мина покрай лявата греда. 
 
 32' Отново напрежение. Тони Силва бе ударен в лицето при борба за топката. Той потърси сметка от Фиданин, който го удари, и се насъбраха футболисти. В крайна сметка ситуацията завърши с жълти картони и за двамата футболисти. 
 
 30' Добрата атака на домакините, завършила с центриране по земя в наказателното поле, но Дивиш излезе навреме и пресече паса. 
 
 28' Теренът на стадиона в Горна Оряховица е в лошо състояние и не позволя на топката да се движи бързо. 
 
 25' Силен удар на Фелипе по земя, но вратарят Рашков спаси. Последва центриране в наказателното поле, където Бергонси игра с глава, но стреля неточно в аут. 
 
 20' Локомотив изравнява! След изпълнение на прекия свободен удар, в наказателното поле Горанов игра с глава и прати топката във вратата на Дивиш! Стадионът избухна от радост!
 
18' Жълт картон за Причиненко, който извърши грубо нарушение в половината на ЦСКА. 
 
 17' Футболистите на ЦСКА за момента владеят повече топката, но трудно намират пролуки в сгъстената защита на Локо ГО. Домакините чакат своя момент на контраатака. 
 
 14' Спречкване в средата на терена между футболисти и на двата отбора. След дузпата, двубоят видимо се изнерви, като искри прехвърчат при всяко единоборство. 
 
 9' Феновете на стадиона в Горна Оряховица горещо подкрепят своя отбор. След това положение, при всяко влизане на червен футболист в наказателното поле се скандира "Дузпа! Дузпа!" Атмосферата определено е като на двубой от първенството. По нищо не личи, че това е приятелска среща. 
 
 5' Румънецът застана за топката и след силен шут откри резултата. Той прати топката точно под горната греда в левия ъгъл. 
 
 5 Дузпа за ЦСКА! Серджиу Буш бе съборен в наказателното поле на Локомотив и съдята показа бялата точка! Апостолов получава жълт картон. 
 
 2' Буш бе изведен много добре в наказателното поле и шутира силно, но право в тялото на вратаря.
 
 14:30 ч. Двубоят започва с минута мълчание в памет на Ивайло Димитров-Руския
 
 14:18ч. Станаха ясни стартовите състави на двата отбора:
 
Локо ГО: Рашков, Карапетров, Горанов, М. Иванов, Фиданин, А. Димитров, Апостолов, Балъков, Генчев, Смирнов, Трифонов 
 
ЦСКА: Дивиш, Василев, Оршулич, Причиненко, Попов, Карачанаков, Фелипе, Тони Силва, Съндей, Буш, Бергонси (Колев, Галчев, Милисавлевич, Чорбаджиъски, Супусепа, Божилов, Педро Ногейра)
 

 
Третият в „Б” група Локомотив (Горна Оряховица), който е воден от пастрока на Валери Божинов – Сашо Ангелов, приема лидера в „А” група ЦСКА в контролна среща, с която двата отбора ще запълнят паузата в шампионата. Приятелският мач започва в 14:30 ч на стадион „Локомотив” в Горна Оряховица.
 
Във втория ешелон Локо отстъпва само с 1 точка на втория Пирин (Благоевград).
 
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов взе всички здрави футболисти в групата. От състава отпаднаха контузените Иван Стоянов, Сендрино Мисиджан, Пламен Крачунов, Валентин Илиев, Орелиен Жоаким и Иван Маркович, както и националните състезатели Александър Тунчев („А” национален отбор), Юлиян Чапаев (юноши до 19 г.), Анатоли Господинов, Петър Витанов (младежи).
 

Клубната телевизия на ЦСКА ще предава пряко мача, а Novsport.com по традиция ще описва по-интересните моменти! 

Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Стипич: Очаквам нови играчи следващата седмица

"Няма как да не съм доволен", заяви треньорът на ЦСКА

ЦСКА надви Политехника Яш с 2:1 в Банско (ВИДЕО)

Алесандро Николов и Фаетон бяха голмайсторите за "армейците"

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА 1948 подписа с Алекс Божев

Юношеският национал направи дебюта си за тима в контролата със Струмска слава

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки