Барселона и ЦСКА Москва продължават без поражение в Евролигата

Барселона победи гостуващия Панатинайкос със 78:69

Барселона и ЦСКА Москва продължават без поражение в Евролигата

Барселона победи гостуващия Панатинайкос със 78:69 в среща от петия кръг в група C на Евролигата по баскетбол за мъже. Така испанците са един от трите тима заедно с ЦСКА Москва и и Олимпиакос, които продължават с пълен актив в надпреварата. Анте Томич направи страхотен мач за каталунците с 16 точки и 10 борби, като вкара всичките си 8 стрелби в мача. Хуан Карлос Наваро, Брад Олесън и Мачей Ламре добавиха по 12 точки за домакините. Естебан Батиста беше най-добър за гърците с 18 точки и 8 борби.

Двубоят започна равностойно, но след серия от 9 безответни точки в края на първото полувреме Барселона се оттегли с аванс от 47:38 на почивката и след това контролираше мача. Другият испански гранд Реал Мадрид допусна първо поражение в група А след 73:75 като гост на Ефес Истанбул. Победния кош за турците вкара Матю Дженингс със сирената. Първото полувреме беше изключително оспорвано с леко предимство за домакините, които се оттеглиха на почивка с аванс от 39:36.

Към средата на третата част Ефес дръпна с 50:40, но Реал отвърна със серия от 14:2 точки и стигна до 54:52 в своя полза. След серия от обрати малко повече от две минути преди края испанците направиха поредица от седем безответни точки и дръпнаха със 71:68. Джеди Осман изравни с тройка, а след това двата отбора размениха по един кош, за да дойде драмата в края. Осман беше най-добър за турците с 16 точки и 7 борби. Дарио Шарич добави 13 точки, Стефан Лам завърши с 12 точки и 7 борби. За Реал с 20 точки се отличи Серхио Юй, а Янис Бурусис допринесе със 17 точки и 6 борби.

ЦСКА Москва остана лидер в група В, след като се наложи над френския Лимож като гост с 86:76 и постигна пета поредна победа. Сони Уиймс беше лидер за руснаците с 18 точки, 5 борби и 5 асистенции. Милош Теодосич добави 16 точки и 12 асистенции за успеха. За домакините Джамар Смит беше най-резултатен с 19 точки, а Адниен Мьорман добави 17 точки и 10 борби.

Торонто иска да задържи Везенков за новия сезон

Българинът беше пратен в Раптърс от Сакраменто

ОБРАТ: Везенков се завръща в Европа?

Италианска медия твърди, че той ще се завърне в Олимпиакос

Везенков: Преживяването ми със Сакраменто Кингс беше невероятно!

Родният баскетболист се сбогува с тима

ОФИЦИАЛНО: Везенков е играч на Торонто Раптърс

Вижте подробности

Случи се: ЛА Лейкърс избра сина на ЛеБрон Джеймс в Драфт 2024

Брони Джеймс беше избран под номер 55 от "езерняците"

ИЗВЪНРЕДНО: Везенков отива в Торонто?

Раптърс са изпратили ръководител, за да приключи сделката

Генералният мениджър на Кингс за Везенков: Надяваме се да ни помага за победи

Монти Макнеър коментира слуховете около родния баскетболист

Селтикс изгубиха една от звездите си за половин година

Кристапс Порзинги е разкъсал връзки в глезена

Рилски спортист започва пътя си към ШЛ срещу финландци

Квалификационните турнири са през септември

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки