Левски ще пести пари от лагери

"Сините" ще се готвят през зимата само в България

Левски ще пести пари от лагери
Финансовото състояние на Левски ще принуди клуба да проведе зимната си подготовка в България. Поч­ти сигурно сините ще се от­кажат от пътуване и дву­седмичен престой в чужби­на. В последното десетиле­тие една от предпочитани­те дестинация за отбора бе­ше Кипър, но по всичко личи, че през 2015-а те няма да се готвят на Острова на Афро­дита. Поне такова е положе­нието в момента.

Сега на „Герена" основен приоритет е осигуряването на сред­ства, с които да бъдат пога­сени задълженията, които имат пряко отношение към получаването на професи­онален лиценз за следващия сезон. А сумата, която е необходима за това, не е ни­как малка - на бивши свои футболисти и треньори, както и на други клубове, Левски дължи около 1,1 ми­лиона лева. Тази сума бе оповестена от собственика То­дор Батков.

През миналата година по­ложението също беше труд­но и левскарите проведоха първата част от зимната си подготовка в Созопол. След това обаче намериха средства и играха контроли в Кипър. Любопитното е, че през сезон 2008/09, когато Георги Иванов отново бе спортен директор, левска­рите се готвеха в Каварна. Там обаче бяха затрупани от голям сняг и имаха сериоз­ни трудности както с тре­нировъчния процес, така и с прибирането си в столица­та.

До неотдавна обаче на „Ге­рена" имаше средства в из­лишък и отборът буквално бе глезен. Левски редовно во­деше подготовка в Гърция и Кипър, през 2011/12 на Нико­лай Костов му бяха осигурени един лагер на Острова на Аф­родита и два в Турция. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки