Михаил Таков: Абсурд е да се твърди, че Кличко си е слагал нещо в ръкавиците

"В крайна сметка тази загуба може да донесе много на Кубрат и ако си извади правилните поуки, ще се върне по-силен"

Михаил Таков: Абсурд е да се твърди, че Кличко си е слагал нещо в ръкавиците
В социалните мрежи тръгна дискусия за начина, по който Владимир Кличко и Кубрат Пулев свалят ръкавиците и бинтовете си след мача. Докато българинът сам се справя със свалянето, украинецът използва нож, за да махне своите. Заради това „24 часа" се обърна към единия от треньорите на Кобрата с въпро­са дали могат да стават мани­пулации.

Да се твърдят такива неща, е пълен абсурд. Този мач има супервайзър, който следи всяка една минута от подготовката на боксьо­рите. След което се подписва, че всичко е наред. Отделно имаше и човек от „Зауерланд", който при­съства на слагането на ръкавиците на Кличко. В бокса трудно могат да станат измами. Поне не в сегашно време", кате­горичен бе Михаил Таков, който се включи в последните дни от подготовката на Кубрат Пулев за мача.

„За съжаление, нашият спорт е такъв  - или побеждаваш, или па­даш. В крайна сметка тази загуба може да донесе много на Кубрат. Защото до момента той не я по­знаваше. Сега, ако анализира правилно и си извади поуките, ще се върне още по-силен. Защото е голям българин и боксьор", допъл­ни още главният треньор на на­ционалния ни отбор.

„Само поглеждате статистиката и ви става ясно всичко. 65 мача срещу 20. 52 нокаута. 18 защити на титлата. Всичко е опит, опит, опит, опит и нищо повече. Нито класа, нито възможности. Защото, ако Кубрат имаше този опит, сигурен съм, че мачът щеше да завърши по друг начин. И в то­ва съм абсолютно сигурен", продължи Михаил Таков.

„Всичко идва с опита. 2 години се водеше война на нерви срещу Кубрат. И в крайна сметка получи­ха своето. Но той ще излезе от та­зи ситуация, бъдете сигурни", до­пълни той.

„Вижте, и Кличко има загуби. И то изключително тежки. С нокаут. И то, преди да стане световен шампион. И това е част от опита, който трябва да натрупа. При Ку­брат всичко стана прекалено бързо. Хвърлен бе срещу силни съ­перници и заради това стана пре­тендент №1, което също не е мал­ко. Всичко ще си дойде на място­то. Може и да има грешки. По принцип Кличко обича да го ата­куват", допълни Таков.

„Неслучайно му казват доктора. Той е изключително интелигентен боксьор и заслужава уважение. Но няма по-добри качества от Ку­брат. Сега е важното да се разви­ят тези качества. За да може да се стигне до момента, който бе очакван от цяла България. Разбе­рете, близко сме, всичко зависи от това как сме си научили урока. Трябват сериозни анализи. И от него, и от треньорите, и от мени­джърите. И да се намери най-до­брият път за развитие на Кобра­та", каза още Таков. 

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

Семен стана първи, Айк втори без борба в Будапеща

Нашите постигнаха целта си на турнира

Мнацаканян и Новиков излизат за злато в Будапеща

Финалите започват от 18 ч наше време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки