Япония надви Австралия с красива петичка пред над 43 000 души в Осака

"Самураите" са сочени за основен фаворит преди Купата на Азия през януари

Япония надви Австралия с красива петичка пред над 43 000 души в Осака
Япония победи Австралия с 2:1 в контролна среща в Осака и затвърди статута си на фаворит преди предстоящия през януари турнир за Купата на Азия.

„Кенгурата” изиграха няколко слаби мача след Мондиал 2014 и днес се надяваха на положителен резултат, което не се случи. Загубата бе осма за селекционера Постекоглу в 12-те му мача начело на австралийците.

Японският наставник Хавиер Агире пусна оптимален състав и направи само една промяна спрямо 11-те, които „нокаутираха” Хондурас с 6:0 миналата седмица.

Преди почивката Австралия играеше с налагания от техния селекционер стил с повече владеене на топката и контрол върху играта. Още в първата минута Джеймс Троизи стреля встрани от добра позиция.

Йошинори Муто нацели напречната греда в 16-ата минута, но имаше и маркирана засада. В следващата атака Леки имаше най-добрия шанс за първата част, но Ейджи Кавашима спаси удара му с глава след центриране на Роби Крузе.

След почивката постепенно японците овладяха центъра на терена и натиснаха. Шинджи Кагава финтира Луонго и стреля, но вратарят Райън отрази.

В 61-ата минута Кейсуке Хонда центрира и резервата Ясуюки Коно се разписа с глава, оставен напълно сам и зарадва над 43 000 зрители – 1:0.

7 минути по-късно Моришиге подаде на Шинджи Оказаки и съотборникът на Тодор Неделев в Майнц вкара много красиво попадение с петичка за 2:0.

Едва в добавеното време резервата Тим Кейхил върна един гол след центриране на Леки за почетното 2:1.    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки